Wat een grootvader! Opa bouwt Disneyland in de tuin na voor z’n kleinkinderen

Wat een grootvader! Opa bouwt Disneyland in de tuin na voor z’n kleinkinderen

Opa Steve Dobbs heeft graag dat zijn kleinkinderen bij hem thuis langskomen. Het enige probleem? De man woont wel érg dicht bij Disney World in Orlando. De verleiding is dus heel groot om daar langs te gaan. Toen de kleinkinderen dan uiteindelijk bij hem op bezoek kwamen, verveelden ze zich te pletter. Maar Dobbs is een ingenieur, dus zocht hij een oplossing, in dit geval een eigen ‘Disneyland’ in zijn achtertuin. 

Wat doe je als je kleinkinderen zich na exact vier minuten beginnen te vervelen en vragen of ze naar Disneyland mogen? Dan bouw je toch gewoon je eigen Disneyland. Da’s tenminste de reactie van Steve Dobbs, die ingenieur is en vroeger zelf vaak Disneyland bezocht.

Dobbs’ dochter Lindsey zegt aan Amerikaanse nieuwszender ABC News dat “hij mijn kinderen bij zich had, en toen ze zich verveelden, ging hij op zoek naar een oplossing waarbij ze toch hun verbeelding moesten gebruiken en zich zouden amuseren.” Dus bouwde de man kartonnen piratenschepen van een meter hoog, met pingpongbalschieters als kannonnen en een Winfred-the-Pooh-huis. “Het was niet de bedoeling om een pretpark te bouwen, maar het escaleerde wel snel.”

Cal Poly

Da’s nu tien jaar geleden, en intussen heeft Dobbs wel bijna een volledig pretpark uit de grond gestampt. Zijn laatste idee is een dertig meter lange mini-rollercoaster, die hij maakte met zijn studenten van aan de Cal Poly-ingenieursfaculteit, waar hij zelf lesgeeft. De ‘Madderhorn’ is ook écht gecertificeerd als een rollercoaster en gaat voorwaarts en achterwaarts.

Omdat het publiek van “Dobbsworld” zich nogal snel verveelt, zullen er de komende jaren nog extra ritjes bijkomen, zegt Dobbs zelf. Zo is hij nu bezig aan een Finding-Nemo-attractie waar er glow-in-the-dark-decoraties in komen.

Hier kan je zien hoe Dobbs familie de ‘Madderhorn’ test

Cal Poly

Gesponsorde artikelen