Vijf tienermeisjes komen om in escape room door brand in Polen

Vijf tienermeisjes komen om in escape room door brand in Polen

In een escape room in Polen zijn vijf tieners omgekomen in een brand. Ze waren wellicht de verjaardag van een van hen aan het vieren. Een 26-jarige man ligt met brandwonden in het ziekenhuis. De brand zou ontstaan zijn door een ontplofte gasfles.

De slachtoffers zijn vijf vijftienjarige meisjes. Ze zijn vermoedelijk omgekomen door verstikking. De Poolse krant Gazeta Wyborcza meldt dat het vuur al naar alle kamers uitgebreid was, toen de brandweer ter plekke kwam. Ook de vluchtweg was niet te betreden omdat de brand al zodanig uitgebreid was.

Controles

Pools minister van Binnenlandse Zaken Joachim Brudzinski kondigt aan dat alle escape rooms in het land zich aan brandveiligheidscontroles mogen verwachten. Tot nu toe waren daar in Polen geen speciale veiligheidsmaatregelen aan verbonden.

Rouw

De burgemeester van de stad Koszalin, waar het incident plaatsvond, heeft zondag uitgeroepen tot dag van rouw. Alle culturele en sportieve evenementen zijn die dag afgelast. In een escape room worden de deelnemers in een kamer of gebouw opgesloten en moeten ze door middel van puzzels en moeilijke opdrachten de uitgang zien te bereiken. Deelnemers die er niet uitkomen worden er na een bepaalde tijd uitgelaten.

De Poolse president Andrzej Duda heeft via Twitter zijn medeleven betuigd: “Het is een tragedie in Koszalin. Vijf vrolijke meisjes worden uit het leven gerukt.”

Gesponsorde artikelen