Spotify aangeklaagd voor laster en genderdiscriminatie tegenover werkneemsters

Spotify aangeklaagd voor laster en genderdiscriminatie tegenover werkneemsters

Spotify wordt in de Verenigde Staten aangeklaagd wegens genderdiscriminatie, het schenden van het gelijke betalingsprincipe en laster. De streamingdienst zou zich moeten verantwoorden voor het hooggerechtshof in New York.

De rechtszaak wordt aangespannen door Hong Perez, een voormalige sales executive van Spotify. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift Variety.

In zijn klacht beschuldigt Perez zijn voormalige werkgever ervan op grote schaal haar vrouwelijke werknemers te discrimineren. Ze beweert dat haar voormalige baas, Brian Berner, men-only groepjes meenam naar het Sundance Film Festival. Die uitjes werden binnen de bedrijfsmuren ‘boys trips’ genoemd.

(Onlangs heeft Spotify nog haar offline limiet verhoogd van 3.333 naar 10.000 nummers.)

Druggebruik en gevechten

De Amerikaanse entertainmentwebsite Pitchfork meldt nog dat Perez beweert dat leden van de ‘jongensgroep’ zich niet moest verantwoorden als ze het interne reglement van het bedrijf overschreden. Er werd zelfs openlijk gesproken over druggebruik en fysieke gevechten tijdens de trip.

(Spotify verkoopt tegenwoordig trouwens ook make-up.)

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Perez stelt ook nog dat ze in een apart incident valselijk beschuldigd werd door Berner omdat ze gratis tickets aangenomen zou hebben voor een optreden in de New Yorkse concerthal Madison Square Garden en voor een kortingsdeal.

Bovendien zou een werknemer van Spotify promotie gekregen hebben, hoewel die al meermaals op het matje geroepen was wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag.

(Meer over hoe veel Spotify artiesten uitbetaalt, lees je hier.)

Gesponsorde artikelen