Nieuw ‘Spider-Man’-game kroont zich tot snelst verkopende PlayStation-exclusive ooit

Nieuw ‘Spider-Man’-game kroont zich tot snelst verkopende PlayStation-exclusive ooit

‘Marvel’s Spider-Man’ is amper een paar weken uit of het breekt al records. Het kroonde zichzelf zo al tot de snelst verkopende PlayStation-exclusive aller tijden. Met 3,3 miljoen verkochte exemplaren op amper drie dagen stoot het ‘God of War’ van de troon. 

Er werd al lange tijd uitgekeken naar PlayStation 4-exclusive Marvel’s Spider-Man. De game had van bij de aankondiging enorm veel hype mee (het was dan ook een van de games waar wij het meest naar uitkeken in september). Zo was de gameplay-trailer die werd gereleased op E3 2017 de meest bekeken videopresentatie van de hele conferentie. En die hype heeft zich nu ook vertaald naar verkoop. Want Spider-Man mag zich nu de snelst verkopende PlayStation-exclusive ooit noemen.

Marvel’s Spider-Man breekt records

Marvel’s Spider-Man breekt records!”, tweet PlayStation zelf. “Het is nu de snelst verkopende first-party PlayStation-titel ooit, met meer dan 3,3 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie dagen. Bedankt aan alle fans en proficiat Insomniac Games en Marvel Games!” Marvel’s Spider-Man is ontwikkeld door Insomniac Games en wordt uitgegeven door Sony zelf. Het is dan ook een PlayStation 4-exclusive (een game dat exclusief voor de PS4 verschijnt). Met die 3,3 miljoen doet het meer dan 200.000 exemplaren beter dan de vorige recordhouder, God of War.

Marvel’s Spider-Man is lang niet de eerste Spider-Man-game. De eerste keer dat we zelf in de huid konden kruipen van Spidey dateert al van 1982, toen nog op de Atari 2600. Het was meteen ook de eerste keer dat een Marvel-superheld het tot in een videogame schopte. In de jaren daarna verschenen er nog hopen Spider-Man-games, vaak met niet al te groot succes. Maar met deze nieuwe Spider-Man lijkt de franchise eindelijk de game te krijgen die het verdient. Naast de verhaallijn en de prachtige graphics, is het voor velen toch vooral het vloeiende en vrije rondvliegen door de stad dat de game een fanatische feel geeft.

Post-credit scene

Het snelle succes van de game vraagt om een sequel. En het lijkt dat de makers zich daar al op hadden voorbereid. Net zoals de vele films van Marvel kreeg ook Marvel’s Spider-Man een post-credit scène die doet vermoeden dat er al gewerkt wordt aan een opvolger!

Bekijk hieronder nog eens de trailer van Marvel’s Spider-Man!

Gesponsorde artikelen