Kijktip: ‘Robin Williams: Come Inside My Mind’ toont de geniale geest van de comedian (en staat op VRT NU)

Kijktip: ‘Robin Williams: Come Inside My Mind’ toont de geniale geest van de comedian (en staat op VRT NU)

Robin Williams was acteur, comedian en algemene lolbroek, maar vier jaar geleden moesten we afscheid van hem nemen. Williams stapte zelf uit het leven: een typevoorbeeld van de lachende clown. Een docu die zijn leven eert, maar ook een kijkje neemt in die manische geest, staat even op VRT NU. De moeite. 

Ladies and Gentlemen, it’s time to enter the human mind“, een citaat van de geroemde acteur en komiek Robin Williams. Vier jaar geleden stapte Wiliams uit het leven, na een rijkgevulde carrière, die helaas ook gemarkeerd werd door drugs- en alcoholgebruik. Maar zelden liet één man zo’n groot gat achter, raakte één man zo veel mensen in de hele film- en entertainmentindustrie.

Mrs. Doubtfire

Dus zou je het verbazend kunnen noemen dat er nog geen goede documentaires gemaakt zijn over Williams. Maar HBO vult daar de leegte: met Come Inside My Mind hebben zij een pareltje van twee uur gemaakt dat een poging doet om in de geest van Williams te kruipen. Want achter de veelzijdigheid school een gevoeligheid.

Dé speech van Robin Williams die je moet gezien hebben.

Want ondanks de successen (té veel om op te noemen, maar Mork & Mindy, Good Morning Vietnam, Dead Poet’s Society, Mrs. Doubtfire, Good Will Hunting, Aladdin en behoorlijk wat stand-up springen direct in het oog) zit er een donkere laag in de geest van Williams. De HBO-documentaire bekijkt hoe hij omgaat met nuchter blijven en een recente diagnose van Lewy-Body-dementie.

Zoon aan het woord

Daar laat HBO experts voor aan het woord: mensen die hem gekend hebben, waaronder zijn zoon. Williams liet een dochter Zelda, en twee zonen Zach en Cody achter. Misschien zijn grootste erfenis, al toont de docu op een gevoelige manier wat we allemaal moeten missen. En hoewel we niet alles over Williams te weten komen, krijgt deze docu heel veel goede reviews, ook van ons.

Robin Williams: Come Inside My Mind staat tijdelijk op VRT NU, je kan ‘m tot 2 februari bekijken.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

Gesponsorde artikelen