Forbes onthult de best betaalde actrice van het jaar

Forbes onthult de best betaalde actrice van het jaar

En de best betaalde actrice van dit jaar 2018 is … *trommelgeroffel* Scarlett Johansson! Dankzij haar grote rollen in big-budgetfilms staat de Amerikaanse op de eerste plaats in de Forbes-ranglijst. Benieuwd hoeveel ze verdient? 

Elk jaar onthult Forbes een ranglijst van de best betaalde actrices. En dit jaar, tussen juni 2017 en juni 2018, staat Scarlett Johansson op de eerste plaats. De reden waarom ze op de eerste plaats staat, is vooral te danken aan haar superheldenrol. De actrice heeft heldin mogen spelen in grote Hollywood-producties. Zo had Johansson bijvoorbeeld de rol van Black Widow in de blockbuster ‘Avengers: Infinity Wars’, het grootste commerciële succes van het jaar. Dit is trouwens waarom je de film MOET zien.

Actrice “Lucy” zou volgens Forbes een bedrag van 40,5 miljoen dollar (zo’n 35,5 miljoen euro) hebben gepot dit jaar. Hierdoor zou haar inkomen vier keer zijn toegenomen in vergelijking met vorig jaar!
Well done, zeggen ze dan.

Doei Emma Stone!

Op de tweede plaats in de ranglijst (en ver van de eerste plaats) staat Angelina Jolie met 28 miljoen dollar (ongeveer 17,5 miljoen euro) en Jennifer Aniston die 19,5 miljoen (zo’n 17 miljoen euro) verdiende dit jaar. Vervolgens wordt de top 5 voltooid door Jennifer Lawrence en Mila Kunis.

Scarlett Johansson neemt de plaats over van Emma Stone die zels niet meer in de top 10 staat. Emma Watson en Charlize Theron zijn ook de grootste afwezigen in de lijst. Vreemd hé?

De totale inkomsten van de tien best betaalde actrices komt neer op 186 miljoen dollar, dat is zo’n 162,6 miljoen euro en een aanzienlijk hoger cijfer dan in 2017, toen de totale inkomsten op 172,5 miljoen dollar (zo’n 150 miljoen euro) bedroegen.

Loonkloof

Deze inkomens lijken wel hoog, maar liggen een pak lager dan bij de mannen. Dwayne Johnson heeft bijvoorbeeld 124 miljoen dollar (zo’n 108 miljoen euro) gepot, wat drie keer meer is dan Scarlett Johansson.

Vorig jaar was de ranglijst van mannen 488,5 miljoen dollar (ongeveer 427 miljoen euro) waard. Alleen de top 3 inkomens, bestaande uit Marc Walhberg, Dwayne Johnson en Vin Diesel, overtroffen de hele vrouwelijke ranglijst. De loonkloof is dus ook in de filmindustrie sterk aanwezig.

Het mannenklassement zal de komende dagen onthuld worden …

Gesponsorde artikelen