Ebola-uitbraak in Oost-Congo toch niet onder controle

Ebola-uitbraak in Oost-Congo toch niet onder controle

Door de ebola-uitbraak in het oosten van Congo zijn al zeker honderd mensen om het leven gekomen. In de regio Noord-Kivu zijn nog eens 118 mensen besmet met de ziekte. De autoriteiten doen er alles aan om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt naar andere regio’s. Probleem hierbij is dat het gaat om een heel onrustig gebied, waar veel mensen op de vlucht slaan voor etnisch geweld.

De Wereldgezondheidsorganisatie liet eerder nog weten dat de uitbraak bijna onder controle was, maar dat blijkt niet het geval.

Gisteren voerden Congolese rebellen nog een aanval uit op een stadje in het oosten van Congo. Daarbij kwamen zeker achttien mensen om het leven. De aanval bemoeilijkt het aanpakken van ebola. De rebellen zorgen er zo voor dat de distributie van de medicijnen moeilijker wordt.

Het gebied met de meeste ziektegevallen ligt vlakbij de buurlanden Oeganda en Rwanda. In beide landen zijn nog geen gevallen van de ziekte gemeld. De uitbraak van ebola in het oosten van de Democratische Republiek Congo heeft inmiddels aan honderd mensen het leven gekost. Het virus werd begin vorige maand opnieuw vastgesteld in Congo, kort nadat de vorige uitbraak voorbij was.

Gesponsorde artikelen