Dit is alles wat we al weten over Netflix’ ‘Sabrina’, de ‘teenage witch’-spinoff

Dit is alles wat we al weten over Netflix’ ‘Sabrina’, de ‘teenage witch’-spinoff

Hou je klaar voor nog wat jarennegentignostalgie, want Netflix blaast nieuw leven in de ‘Sabrina, the Teenage Witch’-franchise. ’t Is te zeggen: binnenkort komt een jonge Sabrina je leven binnengewalst en da’s geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Hoewel je veel zal herkennen aan Sabrina, moeten we toegeven dat deze versie meer for grown-ups is. 

1. De show zal niet Sabrina the Teenage Witch heten

Netflix kiest ervoor om met Chilling Adventures of Sabrina te gaan. Dat komt omdat de reeks op de gelijknamige stripserie zal gebaseerd zijn. Opgelet: die chilling adventures in strip zijn ook een stukje enger dan we gewoon zijn van Melissa Joan Hart. We krijgen een horror-fantasyreeks met een vleugje magie erbij.

2. Sabrina wordt gereleased op 26 oktober

Er was zelfs een leuke aankondiging van Netflix, waarbij 9 Sabrina-lookalikes op het podium sprongen tijdens de Tv Critics Association Awards. Zij toonden met hun ‘rugnummers’ die datum aan. Zoals we het gewoon zijn, lost Netflix alle afleveringen tegelijk. Yay, bingewatchweekendje! (Zoek je iets anders om naar te kijken terwijl je wacht? Check hier onze 50 aanraders: de beste reeksen op Netflix.)

3. Er komen twee seizoenen

Netflix heeft duidelijk veel vertrouwen in Sabrina: er werden meteen twee seizoenen van de reeks besteld. Die werden meteen na elkaar opgenomen in Vancouver, op dezelfde plaats waar ook Riverdale wordt gefilmd. Wanneer de tweede reeks op het scherm komt, is nog niet duidelijk. Ook die andere Netflix-reeks kreeg trouwens een tweede seizoen.

4. Wie speelt Sabrina?

Ken je Kiernan Shipka nog? Shipka speelde de eerst schattige maar daarna Rebelse Sally Draper, de dochter van Don, in de hitserie Mad Man. Ook hier mag ze een rebelse tiener spelen: ze veranderde op Instagram regelmatig in haar personage en stelde haar fans losjes voor aan de hele coven.

5. Wie speelt Harvey?

Sabrina Spellman heeft natuurlijk een lief: Harvey Kinkle. In de jaren negentig werd die gespeeld door Nate Richert, maar die is intussen bijna veertig! In plaats daarvan zal Ross Lynch het vriendje van Sabrina spelen. Overigens is de stripreeks een stuk … euh … explicieter dan de tv-serie ooit was en we mogen waarschijnlijk dus wat meer seksuele spanning verwachten tussen Sabrina en Harvey!

6. Wie spelen tantes Hilda en Zelda?

Deel van Sabrina’s coven zijn natuurlijk de tantes Hilda en Zelda. Lucy Davis en Miranda Otto zullen gestalte geven aan de twee. Opnieuw: de heksen uit het Greendale van Netflix, zijn niet zo lief als de Zelda en Hilda uit de jaren negentig. Volgens de strips aanbidden ze wel degelijk Satan, slachten ze geiten, dansen ze naakt in de bossen en dragen ze pentagrammen alsof het weer mode was. Deze Sabrina wordt een stuk donkerder én volwassener.

Ook in de cast: Rosalind, de beste vriendin van Sabrina. Die wordt gespeeld door Jaz Sinclair. Madame Satan zal gespeeld worden door Doctor Whobaddie Michelle Gomez. Chance Perdomo speelt de neef van Sabrina, Richard Coyle speelt priester Blackwood en Tati Gabrielle zal de rol van Prudence op zich nemen.

6. Miauw. Wat met Salem?

Kan Sabrina bestaan zonder dat haar evil kat te pas en te onpas advies geeft? Nope, en dus krijgt ook Salem een rol in de spinoff van Sabrina The Teenage Witch. Eén ironische kat in the house: check.

7. Gaat Sabrina mensen opeten?

Ze nemen hun hekserij serieus in The Chilling Adventures of Sabrina. In de stripverhalen zijn de Spellmans namelijk een familie van … tja, kannibalen. Er is echt geen weg rond. Eén ding moeten we ze geven: de Spellmans eten niet vers, maar uit de diepvries. Ze gaan namelijk om hun lichamen op het kerkhof. Of Kiernan Shipka ook haar tanden zal zetten in wat sappig mensenvlees, is niet helemaal duidelijk, maar het kan dus wel. We zeiden het al: deze versie van Sabrina is niet gemaakt voor gevoelige kijkers.

Netflix

8. Het wordt nog een pak donkerder

Er zijn veel bezem- en andere kasten in de scifi van de jaren negentig, maar die van Sabrina sprong er toch ook met kop en schouders boven uit. Sabrina the Teenage Witch kon door haar kleerkast naar ‘The Other Realm’. Deze Sabrina zal dat ook kunnen: alleen vindt zij daar niet de andere dimensie met leuke magische verrassingen, maar een Witch Realm.

Voor wie zich nog afvroeg of Chilling Adventures of Sabrina een luchtige reeks zou worden: wij denken eerder aan The Inbetween van bij Stranger Things. Gevaarlijk, losgeslagen en ook eindeloos intrigerend, dat wordt the Witch Realm.

Al nieuwsgierig? Hier is de trailer!

Serieus, alleen al van het Happy Birthday-liedje in deze trailer worden wij een beetje bang. Toch liever de nostalgische versie? Die kan je hier bekijken.

Gesponsorde artikelen