Deze vrouw gaat wel heel ver: “Haal ‘Doornroosje’ uit de schoolbib want het promoot grensoverschrijdend gedrag!”

Deze vrouw gaat wel heel ver: “Haal ‘Doornroosje’ uit de schoolbib want het promoot grensoverschrijdend gedrag!”

Een Britse vrouw heeft geëist dat de school, waar haar zesjarig zoontje zijn dagen slijt, de boekjes van ‘Doornroosje’ uit de schoolbibliotheek haalt, omdat die volgens haar seksueel overschrijdend gedrag promoten. Zo wordt de slapende prinses gekust zonder dat ze toestemming gegeven had. Schandalig!

Volgens de veertigjarige Sarah Hall uit het Engelse North Shields promoot het verhaal van Doornroosje een “seksueel ongepaste” boodschap bij kinderen. Daarom heeft ze geëist dat de school van haar zoontje het sprookje uit de rekken van de schoolbibliotheek haalt. Dat schrijft de Britse krant Daily Mail.

Hall meent dat het verhaal aan kinderen leert dat het aanvaardbaar is om slapende vrouwen zomaar te kussen. “Ik denk dat er bij Doornroosje een probleem is op het vlak van seksueel gedrag en toestemming”, zegt ze. “Het gaat erom dat we ons afvragen of het sprookje nog steeds relevant is. Is het fatsoenlijk?”

#MeToo als inspiratiebron

Na een nota in de agenda van haar zoon, contacteerde de vrouw de school persoonlijk.

“In de hedendaagse samenleving is zoiets niet meer gepast”, zei de vrouw tijdens haar beklag. “Mijn zoon is amper zes jaar, hij absorbeert alles wat hij ziet. Ik kan er ook nog geen conversatie over hebben met hem. Ik denk dat Doornroosje vooral geschikt is voor oudere kinderen, die over zo’n zaken kunnen praten. Je kan dan over concepten als wederzijdse toestemming praten en over wat er in de prinses zou omgaan op zo’n moment.”

De #MeToo-campagne zette aan om na te denken over de boodschappen die kleine kinderen ontvangen. “Die zijn een indicatie van hoe alomtegenwoordig dat soort gedrag in onze samenleving is.”

Gesponsorde artikelen