De nieuwste iPhone(s) zullen nog volgende maand onthuld worden

De nieuwste iPhone(s) zullen nog volgende maand onthuld worden

Hét meest geanticipeerde Apple-event: de iPhone-voorstellingen. Het vlaggenschip van Apple krijgt elke twee jaar de media-aandacht van een presidentsverkiezing en ook nu is het weer zover. Naar verluidt krijgen we drie iPhones voorgesteld: op twaalf september weten we het zeker.

Dat er een nieuwe iPhone zat aan te komen, dat wisten we al en dat de kop eraf zou gaan in september, dat ook. Maar hoeveel iPhones we op 12 september te zien zullen krijgen, dat is nog niet helemaal duidelijk. Als ook de geruchten daarover kloppen, krijgen we binnen veertien dagen drie iPhones te zien.

Tegenvallende iPhone X-verkoop

Een voorstelling van een iPhone is altijd een groots event: de iPhone krijgt dan wel concurrentie van Samsung en de verkoop van de iPhone X viel dan wel tegen, het blijft de koploper onder de smarthphones. Ook nu is het weer in Cupertino te doen en daar zal Tim Cook in het Steve Jobs Theater de nieuwe goudhaantjes van Apple voorstellen.

De drie nieuwe modellen zouden twee variaties op de iPhone X zijn en één verderzetting van de iPhone SE (de goedkopere iPhone). Aangezien de iPhone X in België nergens voor minder dan 1.200 euro te koop was, bleek dat ook nodig. (Intussen kan je ‘m vinden voor net meer dan 1.000 euro.) De tegenvallende cijfers van de iPhone X zouden dus door de SE2 moeten gecorrigeerd worden.

Goedkope iPhone?

Volgens de geruchten zou dit toestel goedkoper kunnen gemaakt worden door het LCD-scherm, in contrast tot de andere twee iPhones met OLED-schermen. Maar Apple zou met dat scherm ook kunnen compenseren voor andere gadgets.

Hoe de twee andere iPhones er zullen uitzien, is nog niet helemaal duidelijk. Er is sprake van een gewone ‘nieuwe’ versie en een premiummodel. (Lees hier alles wat we al weten over de nieuwe iPhones) Ook over de naam is nog veel speculatie: iPhone XX trekt de meeste geruchten aan (lees hier waarom) maar over welk toestel het dan juist gaat, is nog niet duidelijk. Op 12 september weten we meer.

epa

Gesponsorde artikelen