‘De Luizenmoeder’ gaat van start op VTM, wat mogen we verwachten?

‘De Luizenmoeder’ gaat van start op VTM, wat mogen we verwachten?

Op woensdag 9 januari start ‘De Luizenmoeder’ op VTM. De reeks, die origineel afkomstig is uit Nederland, werd in een Vlaams jasje gegoten en kreeg een echte sterrencast. Maar waarom moet je zeker kijken?

De Luizenmoeder kan weleens de nieuwe kijkcijfertopper van VTM worden. De reeks werd ongezien populair in Nederland dus is de kans groot dat hetzelfde gebeurt in Vlaanderen.

De Luizenmoeder

Het verhaal van De Luizenmoeder is doodsimpel. Het volgt het reilen en zeilen in een lagere school, specifiek basisschool De Akker. Daar is Fleur het nieuwe kindje in de klas. Maar inburgeren in de school lijkt moeilijker dan verwacht. Er zijn namelijk heel wat regels en ongeschreven wetten waar zowel Fleur als haar mama Hannah zich aan moeten houden.

Verder is er ook een heuse hiërarchie waarmee mama Hannah rekening moet houden. Op die sociale ladder der mama’s start ze helemaal onderaan, als zogenaamde “Luizenmoeder”. Dat is de mama die – jawel – de taak krijgt om ervoor te zorgen dat de kinderen van de klas gespaard blijven van de luizenplaag.

Je hoort het al, het is een dolkomische reeks, die ondanks de geflipte taferelen toch heel herkenbaar is. Daardoor werd het vorig jaar in Nederland een enorm succes. De reeks werd ondertussen naast Vlaanderen ook al verkocht aan Duitsland en Hongarije.

VTM

Vlaamse sterrencast

Als het verhaal je nog niet kan overtuigen, kan de cast dat misschien wel. De hoofdrol is weggelegd voor Lynn Van Royen, die vooral bekend is van haar hoofdrol in de gelauwerde reeks Beau Séjour. In De Luizenmoeder speelt Lynn Van Royen Hannah, de moeder van de 7-jarige Fleur die aankomt in basisschool De Akker. Daar is Erik (Tom Audenaert) directeur en begeleidt hij zijn team van (te) enthousiaste leerkrachten juf Els (Els Dottermans) en juf Chantal (Katelijne Damen).

Er zijn natuurlijk ook andere ouders aanwezig op de school. Zo zijn er Nancy (Elise Bundervoet), Mel (Ikram Aoulad), Kim (Hélène Devos), Angelique (Isabelle Van Hecke), Ronald (Maarten Ketels), Karel (Steven Beersmans), Kenneth (David Cantens) en Youri (Malik Mohammed). De cast bestaat dus uit heel wat grote namen, maar ook wat nieuw talent.

360°-video

Om De Luizenmoeder te promoten heeft VTM een interactieve 360°-video gepost op de site van het programma. In die video sta je middenin de klas van juf Els en kan je ook al verschillende fragmenten bekijken die aan bod zullen komen in de reeks.

De Luizenmoeder is vanaf woensdag 9 januari elke week om 20.35 uur te zien op VTM.

VTM

Gesponsorde artikelen