De eerste trailer voor X-Men’s ‘Dark Phoenix’ is gearriveerd

De eerste trailer voor X-Men’s ‘Dark Phoenix’ is gearriveerd

‘X-Men: Dark Phoenix’, de 12de (!) X-Men-film  heeft een eerste trailer gelost en daarin duiken we in het verleden van Jean Grey. De trailer geeft ons al meteen een eerste goede blik op de plot en hoe deze finale X-Men opgebouwd wordt. ‘Dark Phoenix’ is de laatste in de saga en die is ook meteen een kans om fouten uit ‘The Last Stand’ recht te zetten. 

Zoals Sophie Turner had beloofd, werd de trailer voor X-Men: Dark Phoenix vandaag losgelaten op de wereld. De laatste worp van Simon Kinberg, die al X-Men-films produceert en schrijft sinds The Last Stand uitkwam in 2006, wordt pas in februari 2019 in de zalen verwacht. Maar de eerste beelden geven veel hoop.

Bekijk hier de trailer van X-Men: Dark Phoenix

In de trailer zien we hoe Jean Grey (Sophie Turner, Game of Thrones) het dodelijke ongeluk van haar ouders veroorzaakt. Die herinneringen worden onderdrukt door Professor X, Charles Xavier (gespeeld door James McAvoy). Daardoor ontwikkelt zich een dubbele persoonlijkheid: Jean Grey en Dark Phoenix, twee ‘krachten’ die steeds strijden om eigendom over Turners personage.

X-Men

Uiteraard is het hele X-Men-team weer aanwezig om Jean tegen te werken en/of te bevrijden. Magneto (Michael Fassbender) en Mystique (Jennifer Lawrence) tekenen present, net zoals Mystique’s lover, Cyclops (Tye Sheridan) en Beast (Nicholas Hoult), Storm (Alexandra Shipp), Nightcrawler (Kodi-Smith-McPhee) en Quicksilver (Evan Peters). Jessica Chastain mag een msyterieus, witharige personage spelen, die Jean Grey zal aanmoedigen om haar krachten ten volle te gebruiken, maar wie zij precies speelt, da’s nog niet duidelijk.

Dark Phoenix vertelt eigenlijk een verhaal dat Kinberg al eens naar het grote scherm mocht gooien. In The Last Stand komen we veel te weten over de achtergrond van Jean Grey. In die film brengt ze echter Professor X om het leven. De film, de laatste van de originele X-Men-trilogie, werd slecht ontvangen door fans. In Days of Future Past werd die hele plotlijn door middel van tijdsreizen volledig uitgewist.

Wat na Dark Phoenix?

En dus staat Dark Phoenix nu klaar om de box-office (en hopelijk de fans) opnieuw te veroveren. Kinsberg voorziet eigenlijk een Dark Phoenix-trilogie, maar dat zou problemen kunnen opleveren. Fox, die de rechten had op X-Men, is namelijk verkocht aan Disney, die ook Marvel onder z’n kap heeft zitten. Dat wil zeggen dat de plannen vooral naar een Avengers/X-Men team-up zouden kunnen leiden.

Het lijkt een beetje alsof X-Men altijd al bestaan heeft en in termen van superheldenfilms is dat eigenlijk ook wel zo. De eerste X-Men, uit 2000, geregisseerd door Bryan Singer, was namelijk zo succesvol dat het studio’s aanmoedigde om meer comics te gaan verfilmen. Het rechtstreekse gevolg van dat kassasucces was natuurlijk, naast de andere X-Men-films, Spiderman (2002) en Hulk (2003). We hebben het Marvel Cinematic Universe dus eigenlijk aan X-Men te danken.

Alle X-Men-films herbekijken? Dit is de juiste volgorde

1. X-Men

2. X2

3. X-Men: The Last Stand

4. X-Men Origins: Wolverine

5. First Class

6. Wolverine

7. Days of Future Past

8. Deadpool

9. X-Men Apocalypse

10. Logan

11. Deadpool 2

Gesponsorde artikelen