‘Body positivity’! Dit is waarom mensen hun gewicht online posten

‘Body positivity’! Dit is waarom mensen hun gewicht online posten

Op het Instagramaccount @i_weigh delen mensen foto’s van hun lichaam met daarbij hun gewicht, maar dan uitgedrukt in wat voor hen belangrijk is. Het initiatief komt van het Britse model en actrice Jameela Jamil, hiermee wil ze een eind maken aan ‘body shaming’.

Jameela Jamil begon het Instagramaccount eind februari nadat ze op Instagram een foto zag van de Kardashians met hun gewicht op de foto. Het was vooral het onderschrift dat bij Jamil woede opwekte. Ze deelde het bericht op haar eigen Instastory met als opschrift “This is how women are taught to value themselves. In kilogram”

Als reactie op deze Instagrampost deelde ze een selfie op haar Instastory met daarbij wat voor haar echt belangrijk is en dat is niet gewicht. Haar volgers begrepen haar gevoel en begonnen massaal hetzelfde te doen: een foto van zichzelf delen met daarop wat voor hen echt belangrijk is.

Hi I’m @jameelajamil this is my “I Weigh” movement.

Niemand is perfect en dit soort sociale media posts heeft alleen maar een negatief effect op body positivity bij jonge vrouwen. De actrice was dan ook heel blij met de vele positieve reacties die ze kreeg, dat ze besloot om de foto’s te delen op een Instagramaccount.

Ook mannen steunen i_weigh

Gesponsorde artikelen