Bazart heeft eindelijk een nieuwe single! Beluister ‘Grip (Omarm Me)’ hier

Bazart heeft eindelijk een nieuwe single! Beluister ‘Grip (Omarm Me)’ hier

Bazart heeft na meer dan een jaar opnieuw een nieuwe single uit. ‘Grip (Omarm Me)’ is de eerste single van hun nieuwe album dat uitkomt op 21 september. Ze zullen de nummers van dit tweede album brengen tijdens hun optreden op Pukkelpop volgende week zaterdag, maar er is goed nieuws voor wie niet kan wachten tot dan.

Bazart is nog steeds een van de grootste Nederlandstalige bands van het moment, al moeten ze momenteel misschien onderdoen voor BLØF en hun monsterhit Zoutelande. Maar daar brachten Mathieu Terryn en z’n kompanen vandaag misschien verandering in. Ze lieten namelijk na meer dan een jaar een nieuwe single op de wereld los en die vormt een eerste voorsmaakje van hun tweede album dat in september uitkomt.

Nieuw album

Dat we zo lang hebben moeten wachten op nieuw materiaal van Bazart heeft natuurlijk te maken met de nevenprojecten van Oliver Symons en Simon Nuytten. Symons is namelijk de frontman van Warhola, waarvan eerder dit jaar het debuutalbum werd voorgesteld. Simon Nuytten nam dit jaar op zijn beurt afscheid van zijn eerste muzikale project Felix Pallas.

Om het nieuwe album te maken, sloot de driekoppige band zich een tijd lang op in een huisje in de Pyreneeën in Frankrijk. En nu krijgen we daar dus het eerste resultaat van te horen. Verder zou de plaat “lichter en vrolijker” klinken dan z’n voorganger ‘Echo’, zo liet frontman Mathieu Terryn vanmorgen weten op Studio Brussel.

Live

Bazart speelt zaterdag op Pukkelpop nummers uit de nieuwe plaat, maar er is geweldig nieuws voor wie het niet ziet zitten om zo lang te wachten. Op woensdag 15 augustus kunnen superfans het nieuwe album namelijk al in primeur beluisteren tijdens een exclusieve try-out in de Charlatan in Gent.

Tickets voor deze try-out zijn hier te koop.

Beluister Grip (Omarm Me) nummer hier:

Facebook Bazart

Bekijk hier een deel van de clip:

De tweede plaat van Bazart werd gemaakt in deze rustgevende setting:

Gesponsorde artikelen