WAT IS DE ZOO?

De Zoo is een apart gedeelte op de site dat voorbehouden is voor de artikels van de newsmonkey-community. Er staan niet alleen artikels, maar ook fotoreeksen, video’s en playlists.

De stukken die je in de Zoo plaatst, kan je delen met vrienden en kennissen. Op jouw profielpagina kan iedereen zien wat je al geschreven hebt en hoe vaak jouw artikels worden gelezen en gedeeld. Artikels die we echt heel leuk of bijzonder vinden, zetten we ook op de homepagina of op een kanaalpagina van newsmonkey.be.

WAT MAG IK PUBLICEREN IN DE ZOO?

Om het even wat, zolang je geen wetten overtreedt. Voor meer informatie kan je artikel 3 van onze gebruiksvoorwaarden nalezen.

Coverfoto Titel Introductie

HOE ZIET ZO’N ARTIKEL ERUIT?

Onze artikels worden voorzien van een grote foto, die noemen wij een coverfoto, met daaronder jouw titel. De intro van jouw stuk wordt in een opvallende kleur geplaatst, zodat lezers onmiddellijk de essentie van het stuk kunnen vinden. Deze intro is verplicht.

Tussen de titel en de introductie tonen we jouw profielgegevens, de publicatiedatum en het aantal shares.

WAT KAN IK ALLEMAAL IN DE ZOO EDITOR?

Je krijgt dezelfde mogelijkheden als onze eigen newsmonkey-redactie. Zo maak je jouw artikel leuker:

Video

Voeg een video van YouTube, Vimeo, VIER, CNN of VTM toe aan je artikel.

Foto's

Voeg een foto toe aan je artikel. Vergeet ook je bijschrift en copyrightinfo niet.

Coversectie

In tegenstelling tot een gewone foto, neemt een extra coverfoto de volledige breedte van het artikel in en maakt het nog mooier!

Instagram

Embed een foto van Instagram in je artikel.

Facebook

Voeg publieke Facebook posts toe aan je artikel.

Embed een tweet

Hiermee embed je een tweet in je artikel.

Twitter-timeline

Voeg een aangepaste Twitter-timeline toe aan je artikel.

Spotify, Deezer & SoundCloud

Zet een song, een volledig album of een eigen playlist bij je artikel.

MIJN ARTIKEL IS AFGEKEURD?

Onze redactie leest elk artikel dat in de Zoo ingediend wordt na en bepaalt dan of het online mag komen. Als jouw artikel wordt afgekeurd, ontvang je een mail met feedback, zodat je eventueel nog wijzigingen kan aanbrengen.

MIJN ARTIKEL STAAT ONLINE, MAAR IK WIL NOG IETS AANPASSEN

Voorlopig is het niet mogelijk om zelf aanpassingen te doen nadat je artikel is gepubliceerd op onze site. Wil je toch nog iets aanpassen in je artikel, mail dan naar fout@newsmonkey.be en wij brengen dit zo snel mogelijk in orde voor jou.

IK KAN MIJN ARTIKEL NIET INDIENEN?

Als je klaar bent met schrijven, klik je bovenaan op de tab ‘Indienen’. Hier moet je nog een aantal laatste zaken controleren en toevoegen. Kom je de eerste keer op deze pagina, dan zie je deze boodschap:

Dit kan twee dingen betekenen:
(1) Scroll verder naar beneden, naar de ‘Overzichtsfoto’s’. Upload hier twee eigen afbeeldingen die wij kunnen gebruiken om jouw artikel te tonen op de zoo-pagina of op onze eigen homepagina. Nadat je hier 2 foto’s hebt toegevoegd klik je onderaan op ‘Opslaan’.

Staat de melding er dan nog, dan betekent dit dat (2) er in je artikel nog ‘dummy tekst’ staat. Ga terug naar de ‘Schrijven’-tab om je artikel opnieuw te bewerken. Kijk zeker even je coverfoto en intro na en zorg dat daar een gepersonaliseerde foto of tekst werd geplaatst.


Voorbeeld van onze dummy introductie

Zodra alle onderdelen van jouw artikel gepersonaliseerd zijn, en de overzichtsfoto’s werden toegevoegd verschijnt op de ‘Indienen’-tab de knop om het artikel in te dienen bij onze redactie.

Heb je bovenstaande onderdelen in orde gebracht en zie je de ‘Verzenden’-knop nog steeds niet? Breng ons dan zeker op de hoogte via fout@newsmonkey.be.

MIJN ZOO STATISTIEKEN

Op jouw profiel kan je de statistieken terugvinden die tonen hoe jouw artikels scoren op onze site en op sociale media. Jouw dashboard bevat een overzicht van al je artikels, aantal lezers, shares en monkey-buttons van je artikels. Je kan zelf kiezen of je je profiel privé houdt of openbaar maakt.