'Black Mirror' krijgt dit jaar nog nieuw materiaal op Netflix

3 december 2018

We zitten al even te wachten op een nieuw seizoen van 'Black Mirror' en als we naar de releasedata van de vorige seizoenen kijken, lijkt het ├ęcht tijd. We weten al even dat het vijfde seizoen op Netflix zal verschijnen, maar nu heeft de streamingdienst verklapt dat we dit jaar nog nieuwe content mogen verwachten. Of het om een volledig seizoen of een losstaande aflevering gaat, is niet geweten.

Het is al een tijdje akelig stil rond Black Mirror en we vreesden dat we tot 2019 moesten wachten op een nieuw seizoen. Netflix heeft via haar officieel Twitteraccount echter per ongeluk laten weten dat een vijfde seizoen van de reeks of een aparte aflevering dit jaar nog gelanceerd wordt.

(Dit zijn de beste afleveringen van Black Mirror op Netflix.)

28 december

De tweet bleek een foutje te zijn en werd direct verwijderd. Gelukkig hebben oplettende fans een screenshot kunnen maken. Volgens de gelekte afbeelding komt het nieuwe seizoen of de speciale aflevering van Black Mirror op 28 december uit.

(Deze aflevering van Black Mirror is echt gebeurd: communicatie met 'dode' chatbot.)

Interactieve aflevering?

De aflevering heet Black Mirror: Bandersnatch. Het lijkt om een losstaande special te gaan. Of het een interactieve aflevering is, zoals eerder beloofd werd, is niet geweten. Eerder werd er van de Minecraft-serie op Netflix al zo'n interactieve aflevering gelost.

(De Netflix-serie met de meeste doden is niet Game of Thrones, maar wel Black Mirror.)

Gedicht

Waar slaat de titel Black Mirror: Bandersnatch op? Bandersnatch is een personage uit een gedicht van de auteur van Alice in Wonderland.

De passage: "Beware the Jabberwock, my son! / The jaws that bite, the claws that catch! / Beware the Jubjub bird, and shun / The frumious Bandersnatch!".

(Dit zijn de 10 beste Britse series op Netflix.)

Andere reeksen

28 december staat alvast aangekruist op onze agenda. Uit de afbeelding kunnen we nog andere releasedata afleiden. Mowgli: Legend of the Jungle komt uit op 7 december, Bird Box op 21 december en Avengers: Infinity War op 25 december.

(Hier zijn de eerste foto's van de set van Black Mirror seizoen 5.)

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Lees meer

Dit al gelezen?