'Buffy The Vampire Slayer' had een kleine reünie dit weekend, maar komen er nieuwe afleveringen?

26 november 2018

'Buffy The Vampire Slayer' was voor velen van ons een obsessie toen ons leven nog simpeler was. Vorige week heeft er een mini-reünie plaatsgevonden van de acteurs. Maar zit er ook een nieuwe reeks aan te komen?

Begin dit jaar kwam er nieuws dat er een reboot zou komen van Buffy The Vampire Slayer, een succesvolle reeks uit de jaren '90.

Actrice Sarah Michelle Gellar, die Buffy Summers speelde in de reeks, postte op Instagram een foto met Seth Green, die Daniel "Oz" Osbourne vertolkte in de serie. Ook hun partners stonden op de foto. "Weeknight adulting, koppeleditie", stond er in de beschrijving.

Veel fans vragen zich nu af of er nu een reünie op het scherm komt van de originele serie. De producers van de reboot hebben echter onthuld dat daar geen plannen voor zijn.

(Deze 8 nieuwe Netflix Originals moet je zeker checken.)

De Instagramfoto van Sarah Michelle Gellar:

Eigentijdse reboot

Er komt dus geen nieuwe reeks met de originele cast. Maar wat is er al bekend over de reboot van Buffy The Vampire Slayer? Scenariste Monica Owusu-Breen werd in dienst genomen om een gloednieuws script te schrijven en Josh Whedon is executive producer. Die lag vorig jaar echter onder vuur toen zijn ex-vrouw hem een "hypocriet" noemde omdat hij vreemd ging. In de jaren '90 werd de reeks geprezen omdat het genderstereotypes doorbrak met Gellar als vrouwelijke heldin.

De producers beschrijven de reboot als een "eigentijds" project, "gebaseerd op de mythologie van het origineel". Het Amerikaans entertainmenttijdschrift Variety meldt dat de reboot meer divers zal zijn dan de originele reeks. Zo zal een zwarte actrice de rol van Gellar overnemen. Verder is het zo goed als zeker dat de reboot door Fox 21 TV Studios geproducet zal worden.

(Lees hier waarom er geen Netflix Originals kans maken op het Filmfestival van Cannes.)

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Lees meer

Dit al gelezen?