© netflix

Netflix had 'GLOW' bijna afgevoerd omdat het zo weinig bekeken werd

20 november 2018

'GLOW' is volgens velen één van de beste Netflix Originals. Het had echter geen haar gescheeld of de serie was geannuleerd. Zo werd de serie in het begin amper bekeken. Er zijn echter geen officiële cijfers bekend.

Het eerste nieuws over de Netflix-serie GLOW hoorden we in 2016. Toen bekend werd dat actrice Alison Brie zou meedoen en dat Weeds- en Orange Is the New Black-scenariste Jenji Kohan het script voor zich zou nemen, waren er erg hoge verwachtingen. De naam van de reeks komt van Gorgeous Ladies of Wrestling, een promofilmpje van een worstelorganisatie uit de jaren 80.

GLOW gaat over de vrouwen achter de schermen van de bokswereld. Ruth Wilder, het personage dat Brie vertolkt, probeert een carrière als actrice uit te bouwen en krijgt de kans om op televisie te komen.

(Deze 5 Netflix Originals moet je zeker zien.)

Golden Globes en Emmy's

Het eerste seizoen van GLOW kwam in juni 2017 uit op Netflix. De reeks kreeg goede reviews. Niet veel later werd er een tweede seizoen besteld. Brie werd zelfs genomineerd voor een Golden Globe voor haar rol als Ruth. De Emmy's zetten dan weer haar collega Betty Gilpin in de bloemetjes. Een jaar later kwam het tweede seizoen van GLOW uit en de recensies waren opnieuw overwegend positief.

(Dit zijn de 9 beste thrillers op Netflix.)

Vriendendienst

Maar dat tweede seizoen was er bijna nooit gekomen. Dat meldt de nieuwswebsite TV Line. Omdat de reeks zo weinig bekeken werd, voerde Netflix "serieuze gesprekken" om de reeks al dan niet te vernieuwen. Die gesprekken zouden vooral gegaan hebben over de "technische kant versus de Hollywood kant".

Uiteindelijk konden de producers van GLOW Netflix toch overtuigen om hen nog een kans te geven. Dat deed de streamingdienst wellicht niet uit menslievendheid, maar wel omdat het haar goede relatie met Jenji Kohan niet wou breken.

Derde seizoen

Netflix deelt nooit kijkcijfers met het publiek. Hoe weinig GLOW bekeken werd, kunnen we dus niet weten. Het is trouwens vrij moeilijk te geloven dat de show zo weinig succes had, aangezien de reviews best lovend waren. We weten ondertussen wel dat er een derde seizoen komt van GLOW. Dat zal vanaf juni 2019 op Netflix te bekijken zijn.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Lees meer

Dit al gelezen?