Naar New York voor 150 euro? Die vliegmaatschappij is helaas al failliet

2 oktober 2018

Een retourtje New York voor minder dan 300 euro: dat was wat Primera Air ons als een snoepje voorhield. Maar de vliegmaatschappij die in 2019 vanop Zaventem wou vertrekken, moet nu de staart intrekken. Ze zijn namelijk failliet, maar wat erger is dan de gebroken belofte, is dat ze er een honderdtal passagiers mee in de steek laten. 

Primera Air is er niet meer. Primera Air is de naam van de vliegtuigmaatschappij die als absolute prijsbreker voor vluchten van Brussel naar New York wou naar voor treden. Voor 150 euro van Zaventem naar New York en voor 99 euro vanuit Parijs.

Failliet

Te mooi om waar te zijn? Exact ja, het bedrijf dat in 2003 van start ging, zal nooit vertrekken op de startbaan van Brussels Airport. Hoe komt dat? Omdat Primera Air op 2 oktober de boeken moest neerleggen. "We zijn helaas niet in staat om een financieel akkoord te bereiken met onze bank en hebben dus geen andere keuze dan onszelf failliet te verklaren", verklaart de raad van bestuur. Vergeet je plezierreisje aan een laag prijsje dus maar.

Eén van de vele problemen die het failliet van het bedrijf hebben veroorzaakt, is de plotse stijging van de dieselprijzen. Ook de vertraagde levering van de nieuwe Airbus A321neo van Primera Air, die sterk vertraagd was, wierp roet in het eten. Het bedrijf moest de kost wel dragen, maar kon de voordelen van het nieuwe vliegtuig niet omzetten.

Terugbetaling ticket

Het vervelendste is natuurlijk dat veel passagiers nog steeds op reis waren met een ticket van Primera Air, dat nu niets meer waard is. Enkele honderden reizigers zitten dus vast op Europese en Noord-Amerikaanse luchthavens. Er is geen informatie beschikbaar over terugbetalingen.

Van België naar New York vliegen, zal dus echt wel met LEVEL moeten.

Lees meer

Dit al gelezen?