© EPA

Amazon gaat Apple achterna en is nu meer waard dan 1.000 miljard dollar

4 september 2018

Het Amerikaanse e-commercebedrijf Amazon is voor het eerst meer waard dan 1.000 miljard dollar op de beurs. Apple was dat enkele weken geleden al als eerste bedrijf in de geschiedenis.

Iets na half 6 onze tijd was het aandeel Amazon op Wall Street 2.050,27 dollar waard. Daarmee is het bedrijf meer waard dan 1.000 miljard dollar. Vorige week stond nog in de pers te lezen dat een aandeel van Amazon ongeveer 2.000 dollar waard was, maar dat is nu dus al oud nieuws. Dat meldt persbureau Reuters.

Begonnen bij 1,5 dollar

Een jaar geleden stond de koers van een Amazon-aandeel op nog maar amper 936 dollar. Bij de beursgang in 1997 was een aandeel van het bedrijf trouwens amper 18 dollar waard. Als er rekening gehouden werd met de aandelensplitsingen nadien was het zelfs een luttele 1,5 dollar waard.

Meer dan twintig jaar geleden richtte Jeff Bezos Amazon op als online boekenwinkel. Tegenwoordig is het de rijkste mens ter wereld. Amazon is nu het grootste handelsplatform ter wereld.

Uitbreidingen

De jongste jaren is de omzet van Amazon fors gestegen. De webwinkel biedt nu ook clouddiensten aan en de persoonlijke assistent Alexa. In het tweede kwartaal van 2018 is de winst voor het eerst boven 2 miljard dollar gekomen.

Lees meer

Dit al gelezen?