© epa

Orkaan Lane rukt rustig op: Hawaï krijgt bakken regen over zich heen

25 augustus 2018

Orkaan Lane bevindt zich op minder dan 200 kilometer van Honolulu, maar hij verplaatst zich heel langzaam. Op Hawaï krijgen ze intussen te maken met bakken regen, waardoor het risico op overstromingen en grondverschuivingen bestaat. De beelden zijn indrukwekkend!

De gouverneur van de staat, David Ige, heeft sinds dinsdag de noodtoestand op een deel van het eiland uitgeroepen. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de burgemeester van Honolulu de alarmbel laten luiden. Hoewel de orkaan intussen is verzwakt, zou Lance grote schade kunnen aanrichten. Honolulu kreeg al bijzonder veel regen over zich heen.

Trage storm

Een bijkomend probleem voor Honolulu is het feit dat Lane z'n tijd neemt. Hij beweegt zich aan slechts 4 kilometer per uur voort. Er dreigen zware overstromingen en grondverschuivingen. Zelfs als Lane straks geen orkaan meer zou zijn, dan nog mogen ze zich aan rukwinden van meer dan 100 tot 110 kilometer per uur verwachten. Sinds 1992 is geen enkele orkaan nog zo dicht bij Hawaï geraakt.

President Donald Trump heeft de noodtoestand bevestigd

Tot vrijdag was er al 70 centimeter neerslag gevallen

De beelden van de waterval Rainbow Falls zijn indrukwekkend

Helaas zullen ze zich nog het hele weekend schrap moeten zetten

Daarna zal de orkaan naar het westen draaien

Lees meer

Dit al gelezen?