© epa

Instagramaccount die gefotoshopte celebs blootlegde beschuldigd van pesterijen

25 augustus 2018

Een Instagramaccount die regelmatig de photoshoptrucjes onthult die achter de perfect foto's van celebs op Instagram schuilen, krijgt nu veel verwijten omdat hij pestgedrag vertoont. 

Ken je Celebface? Het instagramaccount is al actief sinds 2015 en heeft zo'n 600.000 volgers, indrukwekkend als je weet dat ie niet openbaar is. Het idee achter het account is dat foto's van celebs gedeeld worden mét de manier waarop ze bewerkt zijn. Dat is niet dramatisch, maar een beetje huid effen maken, een rozere lip en een shiny achtergrond doen al veel.

Photoshop-instagram

Kim Kardashian, Kylie Jenner en Rihanna passeren regelmatig op het account (check hier over welke foto's de fans van Rihanna struikelen), waarmee Celebface ook wil aantonen dat deze mensen ook offdagen hebben en normaal zijn. De vele subtiele veranderingen en aanpassingen die ze doen aan foto's, kunnen daarvan een verkeerd beeld geven.

De videootjes die Celebface (je kan hier naar de pagina) maakt, tonen stap voor stap de kleine dingen die elke celeb laat aanpassen om er hen op elk moment, zelfs met dat net-uit-bed-gezicht, perfect uit te laten zien. Ook throwbackfoto's om te tonen hoe celebs verouderd zijn, kan je op het account vinden. Maar nu wordt Celebface beschuldigd van celeb-shaming. Veel Instagrammers roepen Celebface op om te stoppen met de negativiteit.

Carrière gekocht

Een voorbeeldje: model Bella Hadid kreeg een foto op de pagina, uit een fotoshoot voor Vogue Japan. Het onderschrift zei "Hey Bella. Wel, we weten nu dat je Celebface kent, want je blokkeerde me. Ik heb een boodschap voor je. Je bent een mooi meisje, maar je hebt serieuze problemen. Je beste vriend is een plastisch chirurg, maar je houdt niet van jezelf. Je bent gekozen voor de cover van Vogue (de droom van elk meisje) maar je gebruikt opnieuw Photoshop omdat je niet van je gezicht houdt. Dat is triest." Geen slechte boodschap, maar helaas wordt Celebface iets scherper.

"Je ouders hebben je carrière voor jou gekocht, maar ze hebben het zelfvertrouwen er niet bijgekocht. Ik wil dat je gelukkig bent omdat je niet van jezelf houdt en je onzeker bent over jezelf." Ouch, dat moet een béétje pijn doen. Ondanks de kritiek, blijven veel lezers Celebface ook steunen. Want achter de harde woorden voor celebs, schuilt ook een boodschap van in jezelf geloven en gaan voor die natuurlijke look.

Kijk hier naar de vreselijkste Photoshop-blunders.

Neem jij een voorbeeld aan de Instagram van celebs?

Lees meer

Dit al gelezen?