Deze week nieuw op Netflix: 'Better Call Saul', het omstreden 'Insatiable' en een nieuw seizoen van 'iZombie'

11 augustus 2018

Hopelijk heb je nog wat vakantie in het verschiet, want het mag dan wel augustus zijn, Netflix neemt nooit pauze en zeker deze week heerst er een gezellige drukte bij de nieuwkomers op Netflix. Better Call Saul is opnieuw van start gegaan, het op voorhand al felomstreden Insatiable is beschikbaar gesteld, er is een derde seizoen van iZombie en er is weer wat boeiend documentairemateriaal toegevoegd.

Series

De fans van Better Call Saul mogen een dubbele kreet van enthousiasme slaken, want niet alleen is het vierde seizoen van deze topreeks deze week van start gegaan (met vanaf nu elke week een nieuwe aflevering), ook is nu al bevestigd dat er ook nog een vijfde seizoen aan zit te komen. Maar dus eerst nog dat vierde waarin - SPOILER ALERT - de dood van Chuck ervoor dat Jimmy McGill nog verder wegglijdt in de criminele onderwereld, wat zijn toekomst als advocaat steeds meer op de helling zet.

Deze eerste aflevering bewijst nogmaals dat Better Call Saul één van de beste series is die op dit moment te bekijken is en dat de reeks het etiket van spin-off al lang ontgroeid is.

© AMC

Insatiable (vertaling: onverzadigbaar) lag al onder vuur voor de release en kreeg een petitie tegen zich gericht die in geen tijd meer dan 100.000 keer werd ondertekend. Insatiable gaat over een meisje dat lijdt onder overgewicht en daardoor gepest wordt op school. Na de zomervakantie is ze door omstandigheden heel wat afgevallen en doet ze de monden openvallen wanneer ze weer op school verschijnt. Maar Patty zelf wil wraak nemen op diegenen die haar gepest hebben en die wraak blijkt onverzadigbaar.

© Netflix

Toen de storm van protest opkwam liet Netflix weten dat de reeks sterk satirisch is en dat er dus niets is om je zorgen over te maken. Nu is de tijd gekomen dat we kunnen kijken en oordelen of de verontwaardigde reacties al dan niet terecht waren.

Zeker ook nog aan te stippen is de nieuwe Mexicaanse reeks La Casa De Las Flores, een zwarte komedie over een familie die een prestigieus bloemenbedrijf runt in Mexico City. Voor de buitenwereld lijkt alles perfect te gaan in het gezin tot de minnares van de vader van het gezin zich van het leven berooft.

Vader besluit om haar kinderen in huis te nemen en dat valt niet in goede aarde bij de rest van het gezin. Dat blijkt het begin van een hoop lijken die één voor één uit de kast komen vallen. La Casa De Las Flores is na Club De Cuervos en Ingobernable al de derde Mexicaanse reeks van Netflix. De reeks is nog pril (ze is gisteren, op 10 augustus, gelanceerd), maar de eerste reacties zijn goed.

Tot slot ook nog nieuw op Netflix is het volledige derde seizoen van iZombie. In deze reeks volgen we Olivia "Liv" Moore die in een vorig leven een gedreven medisch assistent was. In haar huidig leven is ze een med-zombiestudent en werkt ze bij een lijkschouwer om zo toegang te krijgen tot de hersenen die ze met tegenzin moet eten om haar menselijkheid te behouden. Van alle hersenen die ze opeet neemt ze de herinneringen van het lijk in zich op.Met de hulp van haar baas de lijkschouwer en een politiedetective lost ze moorden op om de stemmen in haar hoofd stil te krijgen.

Om het luikje van series van deze week af te sluiten dienen we ook nog aan te stippen dat ook The 100 (S5E12, de voorlaatste aflevering van dit seizoen), Shooter (S3E08) en The Originals afleveringen hebben bijgekregen. In het geval van The Originals is de reeks nu zelfs helemaal afgerond.

Docu

Op het gebied van documentaires wil Netflix ons vooral warm waken voor Zion, een korte documentaire (ze duurt amper tien minuten) die ons heel erg zal inspireren, zo zeggen ze zelf. In deze documentaire maken we kennis met Zion Clark, een jongeman die geboren is zonder benen. Jarenlang zat hij vast in verpleegtehuizen, tot hij besloot om alsnog zijn droom waar te maken: professioneel worstelaar worden. Een indrukwekkende documentaire over durven dromen en over doorzettingsvermogen.

Ook interessant is Afflicted, een titel (vertaling: geteisterd) die weinig aan de verbeelding overlaat. Deze reeks geeft je in zeven afleveringen een inkijk in het leven van chronisch zieke patiënten die van ziekenhuis naar ziekenhuis reizen, al zoekend naar de juiste diagnose. In Afflicted krijgen we een confronterende inkijk in levens die getekend worden door ziekte. Mensen vertellen in de reeks hun eigen verhaal en nemen ons mee op hun vaak lange tocht richting verlichting.

Films

Geen grote nieuwkomers in het filmaanbod, al willen we het wel even over I Kill Giants hebben. I Kill Giants is een film uit 2017 die bij ons nooit de bioscoopzalen haalde over een jong meisje - Barbara Thorson, gespeeld door Madison Wolfe - die met alles en iedereen in haar omgeving worstelt. Ze vlucht in een fantasiewereld waar ze tegen duistere magie en grote monsters dient te strijden. Barbara krijgt in haar strijd de hulp van haar psychologe, mevrouw Mollé.

Voor wie vorig jaar het wondermooie A Monster Calls net als wij de moeite vond (zullen we vrienden worden?) kan deze I Kill Giants misschien ook voor een traantje in je ooghoek zorgen.Naast die film zijn ook onder andere Inferno (2016) - de derde verfilming van een boek van Dan Brown - met Tom Hanks en Felicity Jones en ook nog Hot Fuzz (2008), een parodie op de politiefilm van de regisseur van onder andere Baby Driver, en The Kingdom (2007), een politieke thriller met Jamie Foxx.

Vind je je gading niet tussen het nieuwe aanbod of toch nog nieuwsgierig naar meer? Kijk dan eens in onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Lees meer

Dit al gelezen?