© Getty Images

LGBTQ-icoon Ruby Rose gaat Batwoman spelen in de nieuwe reeks van DC

8 augustus 2018

Het was al bekend dat DC Comics een reeks aan het ontwikkelen was over Batwoman, de eerste lesbische superheldin en de eerste openlijke holebi superheld. Nu is ook bekend wie Batwoman zal spelen. De keuze is gevallen op Ruby Rose, het Australische model, presentatrice en ook actrice die even te zien was in het derde seizoen van Orange Is The New Black.

Rose profileert zich als "genderfluid", wat wil zeggen dat ze zich noch man noch vrouw voelt. Of anders gezegd: een beetje van beide. In 2015 - toen ze wereldwijd bekend werd dankzij Orange Is The New Black - kreeg ze heel wat aandacht wat haar in een positie stelde om het genderfluïde zijn wat bekender te maken.

In dat jaar zei ze in een interview met het Amerikaanse blad Elle: "Ik voel mij niet echt vrouw, maar ik ben duidelijk wel geboren als vrouw. Dus ik zit zo ergens in het midden, en dat betekent - in mijn perfecte fantasie - het beste van de twee geslachten te hebben. Ik heb veel trekken die je normaal gezien bij mannen ziet en minder bij vrouwen. Maar toch doe ik nu en dan eens een rok aan, zoals nu"

De ideale Batwoman

© DC Comics

Al op haar twaalfde uitte Rose zich als lesbische, wat haar ideaal maakt om nu Batwoman te spelen. Oorspronkelijk, in 1956, was Batwoman in de stripreeks nog de vriendin van Batman. Op die manier wilden de makers de geruchten over diens homoseksualiteit ontkrachten. In 2006 werd Batwoman geherlanceerd als lesbische superheldin.

Batwoman is niet echt een bekende bij het groot publiek. Ze verscheen voor het eerst ten tonele in nummer 233 van Detective Comics in juli 1956. Batwoman kwam tussen 1956 en 1964 in verschillende Batmanverhalen voor als medestander van Batman, die haar probeert te bewegen het bestrijden van misdaad uit veiligheidsoverwegingen op te geven.

Eén van haar bedenkers, Bob Kane, heeft beweerd dat hij haar getekend heeft naar voorbeeld van zijn echtgenote.

In december zal Batwoman haar opwachting maken in Arrow. Nadien zal ze haar eigen reeks krijgen en die zal bij ons allicht op Netflix te zien zijn..

Op zoek naar welke reeksen je nog kan zien terwijl je op Batwoman wacht? We hebben een lijst gemaakt met de 50 beste reeksen die je op Netflix kan vinden!

Lees meer

Dit al gelezen?