© Showtime

Het achtste seizoen van 'Homeland' wordt meteen ook het laatste

8 augustus 2018

Het einde van je show bepalen is altijd moeilijk. Te lang doorgaan gaat soms ten koste van de kwaliteit en kan overschaduwen wat er voordien kwam. Te vroeg stoppen is altijd jammer. Bij Showtime hebben ze beslist dat het achtste seizoen van 'Homeland' het laatste zal worden.

De beslissing werd bekend gemaakt door de President en CEO van Showtime, David Nevins. In januari 2019 beginnen de opnames voor het laatste seizoen van Homeland, in juni zal de reeks van start gaan.

In juni zei hoofdrolspeelster Claire Danes nog in de Today Show dat het erop begon te lijken dat seizoen 8 de finale zou worden. Die vermoedens zijn nu dus ook officieel bevestigd.

Voor de zender Showtime is dit een dappere beslissing, want er zat nog rek op Homeland en de serie is al enige tijd één van hun grootste troeven en prijsbeesten. Homeland ging in 2011 in première en won sindsdien 5 Golden Globes en 8 Emmy's. De laatste Emmy die de reeks mee naar huis mocht nemen dateren al van 2013, maar dit jaar maakt de reeks opnieuw kans op enkele Emmy's.

Bipolaire stoornis

Homeland draait in eerste instantie om Carrie Mathison (Claire Danes), die in de eerste seizoenen van de reeks CIA-agente is. Ze verdenkt een Amerikaanse marinier ervan dat hij spion is voor Al Qaida.

Homeland heeft zich doorheen de jaren een serie met een stevige dosis lef getoond. Ondertussen is de reeks bezig aan zijn zevende seizoen en is ze zo ongeveer aan haar derde leven bezig. Het knappe aan Homeland is dat de reeks de realiteit steeds dichter op de hielen lijkt te gaan zitten en met de jaren alleen maar meer relevant wordt.

Dat er ook nog eens uitstekend in wordt geacteerd, door bijvoorbeeld Mandy Patinkin (Saul Berenson) is een grote meevaller, maar dé grote troef van Homeland is Claire Danes die sinds ze Carrie Mathison speelt het smoelentrekken tot kunst heeft verheven. Dat Carrie lijdt aan een bipolaire stoornis maakt haar personage er alleen maar interessante opr.

Het zevende seizoen is lopende, maar dat is voorlopig nog niet op Netflix te zien.

Homeland is volgens ons één van de 50 beste reeksen die op Netflix te vinden zijn. Nog niet gezien of op zoek naar inspiratie? Raadpleeg dan de volledige lijst.

Lees meer

Dit al gelezen?