© EPA

Neemt AC/DC dan toch nog plaat op met zanger Brian Johnson?

8 augustus 2018

Er doen geruchten de ronde dat AC/DC dan toch nog een nieuwe plaat zal uitbrengen met zanger Brian Johnson. Die heeft ernstige gehoorproblemen en daardoor staat AC/DC al twee jaar on hold. Maar nu zijn er aanwijzingen dat er misschien toch nog een album inzit voor de Australische rockers.

Hoe is het gerucht begonnen? Brian Johnson werd pas nog in Canadese stad Vancouver gespot met de voormalige AC/DC-drummer Phil Rudd. Nu wordt er gefluisterd dat AC/DC met die twee aan een nieuw album aan het sleutelen is.

In 2016 moest Johnson (tijdelijk) uit de band stappen wegens ernstige gehoorproblemen. Hij werd toen voor optredens nog even vervangen door Guns N' Roses-zanger Axl Rose. Rudd daarentegen vertrok in 2015 wegens een hele reeks juridische problemen.

Maar nu lijkt het er dus op dat de klassieke line-up opnieuw bijeenkomt in de Canadese stad, waar de heren van AC/DC al zo’n twintig hun platen opnemen.

Foto op Twitter

Bovendien werd er op Twitter een foto gepost van Johnson en Rudd die aan het relaxen waren net buiten de Warehouse Studios in de stad. Er wordt gezegd dat de rest van de band daar nu ook zit.

De Canadese nieuwswebsite The Straight beweert dat ze gesproken hebben met een vriend van de band, die met Stevie Young gesproken heeft, het neefje van gitarist Angus Young die slaggitarist Malcolm Young vervangt.

“Die gast zegt dat hij vanmorgen met een aantal leden van AC/DC gesproken heeft”, klinkt. “Eén van hen was Stevie Young, de andere niemand minder dan Phil Rudd.”

Niet zeker

Maar er zit een haar in de boter, want het lijkt erop dat sologitarist Angus Young niet aanwezig was.

Verschillende Engelstalige media probeerden het management van AC/DC al te contacteren, maar die wilden niet op hun vragen antwoorden.

Lees meer

Dit al gelezen?