© epa

Juli 2018 is een recordmaand voor Brussels Airport

7 augustus 2018

De luchthaven van Brussels Airport kan spreken van een recordmaand. De luchthaven heeft in juni zo'n 2,6 miljoen passagiers over de vloer gekregen. Het is een absoluut record voor de nationale luchthaven van ons land. Ben jij ook op de luchthaven geweest? Dan heb jij meegeholpen aan dat record. Proficiat!

Juli 2018 staat voorlopig als recordmaand van Brussels Airport, de nationale luchthaven. Dat is bijna vier procent meer dan vorig jaar. De vliegtuigen zijn ook nog nooit zo vol geweest. Per vlucht zaten er gemiddeld zo'n 136 passagiers.

Als dat niet genoeg is, is vrijdag 20 juli zelfs een nieuw dagrecord. Met 94.928 passagiers was dat de drukste dag ooit op Brussels Airport.

Nieuwe bestemmingen

Het aantal lokale opstappende passagiers is in de voorbije maand gegroeid met 5,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Deze stijging is te danken aan de steeds populair wordende vakantiebestemmingen zoals Turkije, Egypte en Tunesië.

Niet alleen deze bestemmingen zijn in aantrek, maar ook de nieuwe bestemmingen in Azië zoals Hongkong, Shenzhen en Shanghai zijn populair. Door het nieuwe aanbod, maken natuurlijk meer mensen gebruik van de luchthaven. Er is ook meer bezetting voor vluchten naar Dubai, Bangkok en Doha.

De luchthaven wordt misschien zelfs nog populairder als die luxueuzer wordt.

Lees meer

Dit al gelezen?