© Sunface

Deze applicatie toont wat de zon doet met je huid

7 augustus 2018

We moeten je zeker niet vertellen dat de zon goed schijnt deze weken. Maar bescherm jij je huid elke dag tegen de zon of denk je dat dat niet nodig is? Vertrouw ons maar: 't is sowieso belangrijk om je goed in te smeren, want de gevolgen zijn er. Met de gratis applicatie ‘Sunface’, kan je de test doen en zien hoe je huid eruit zal zien als je je niet goed insmeert. Durf je te testen?

Het is erg belangrijk om je te beschermen tegen schadelijke UV-stralen van de zon. De stralen zorgen ervoor dat je huid veroudert en kunnen zelfs kanker veroorzaken. Volgens een groep Duitse wetenschappers moest dat voor de zoveelste keer verduidelijkt worden, vooral met zo'n weer als nu. Daarom hebben ze een applicatie ontwikkeld om aan te tonen hoe je huid eruit ziet als je het niet beschermt tegen de schadelijke zonnestralen.

De applicatie

De groep onderzoekers en dermatologen, ontwikkelde de gratis app ‘Sunface’. "De Sunface-app toont de voordelen van voldoende zonnebrandcrème", klinkt het op de pagina van de applicatie. "Ervaar zelf hoe UV-stralen de huid op lange termijn veranderen."

In 'Sunface' kan je kiezen om een selfie te maken of een eerder getrokken foto te uploaden. Nadien moet je je huidskleur kiezen en aanduiden of je je insmeert of niet. Nadien kan je zien wat het effect is na 5, 10, 15, 20 of 25 jaar.

Durf jij te kijken naar je toekomstbeeld?

Lees meer

Dit al gelezen?