© epa

115.000 ha aan het branden in Californië nu. Stel je even voor dat de helft van je provincie in de fik staat

7 augustus 2018

In Californië staat ondertussen een gebied van 115.000 hectare in brand, pakweg de helft van een Vlaamse provincie. Daarmee is het de grootste natuurbrand in de geschiedenis van de Amerikaanse staat.

De branden zijn in de provincie Mendocino, ongeveer 150 kilometer ten noorden van San Francisco. Het ministerie van Bosbouw en Brandbescherming laat weten dat de huidige brand bestaat uit twee afzonderlijke vuurgroepen die bij elkaar zijn gekomen.

De verwachting is dat vanwege het hete en droge weer de natuurbranden voorlopig aan zullen houden. De komende dagen worden temperaturen van 43 graden verwacht in Californië. Windvlagen kunnen de branden aanwakkeren.

Verwoest

In totaal zijn er 3.900 brandweermannen ingezet om het vuur te bestrijden. Zij krijgen daarbij hulp van 200 militairen.

Tot nu toe zijn duizenden mensen geëvacueerd. 75 huizen zijn verwoest. De gouverneur van Californië heeft steun gevraagd uit Washington in de strijd tegen de aanhoudende bosbranden in de regio.

De branden in Mendocino overtreffen die van de natuurbranden in de plaatsen Santa Cruz en Ventura in 2017. Die besloegen in totaal 114.078 hectare.

© epa
© epa
© epa
© epa
© epa

Lees meer

Dit al gelezen?