© Istock

Einde van de extreme hitte in zicht: KMI waarschuwt voor onweer

6 augustus 2018

Nog één dag temperaturen die vlot boven 30 graden klimmen, en daarna gaan we terug naar eerder normale zomerse waarden. Maar uiteraard doen we dat niet zonder hevig onweer. Het KMI kondigt vanaf dinsdagnamiddag in heel het land code geel af.

Het wordt nog even bloedheet, en misschien kunnen er lokaal weer enkele records gebroken worden. Aan de kust wordt het 32 graden en in het centrum kan het kwik tot 37 graden stijgen. Vanaf de vroege namiddag al moeten we rekening houden met onweersbuien. Lokaal kan er heel veel neerslag vallen en dus is wateroverlast en schade mogelijk. Ook woensdagnacht kan het nog onweren.

Koeler weer

Woensdag zal het al wat minder warm zijn, en in de loop van de dag zullen er opklaringen zijn. Het wordt dan 22 graden aan de kust, en tot 28 graden in het centrum. Tien graden minder dan dinsdag dus. We beginnen daarmee aan een periode met normale zomerse waarden. Donderdag krijgen we 25 tot 26 graden, maar is er opnieuw onweer mogelijk. Vrijdag wordt de koelste dag sinds lang, want dan halen we amper 22 graden. 's Nachts zal het eindelijk eens heerlijk fris zijn bij 14 tot 17 graden.

Het weekend wordt aangenaam qua temperatuur bij 25 graden. Er hangt dan wel opnieuw onweer in de lucht. Volgende week schommelt de temperatuur dagelijks tussen 20 en 25 graden, en het weer zal eerder wisselvallig zijn. Daarna zou het opnieuw iets warmer kunnen worden.

Lees meer

Dit al gelezen?