© ALEXANDER GERST/ NASA

Astronaut toont beelden van de bosbranden in Californië

5 augustus 2018

De Amerikaanse westkust wordt nog steeds geteisterd door bosbranden. De Duitse astronaut Alexander Gerst van het International Space Station deelt ruimtefoto's van enorme rookzuilen boven Amerika en ze zijn heel angstaanjagend om te zien!

De bosbranden in Californië blijven maar duren. Zo spreekt de nationale media over de zes na grootste bosbranden in de geschiedenis van de Amerikaanse staat. De branden die startten op 23 juli hebben intussen al meer dan 145.000 hectare land verschroeid en 18.000 inwoners doen evacueren. De oorzaak was een voertuig dat een platte band kreeg. De velg van het wiel schraapte een lange tijd over het asfalt, waardoor uiteindelijk vonken ontstonden.

Gigantische rookzuilen

Sindsdien staat een deel van de Verenigde Staten in brand. De Duitse astronaut Alexander Gerst van het International Space Station heeft beelden gedeeld van de enorme ruikzuilen die de bosbranden hebben gecreëerd. De rookzuilen zijn zo groot dat ze een eigen schaduw hebben die zelfs kilometers bedekken in de omgeving van de branden.

Bij de foto's zei hij: "Californië brandt. Deze vuren zijn beangstigend om te zien, zelfs vanuit de ruimte. Hier is een shout-out vanuit de ruimte naar alle brandweermannen op deze planeet, mijn ex-collega's. Wees veilig, mijn vrienden!

Bekijk hieronder de beelden:

© Twitter: @astro_alex
© Twitter: @astro_alex
Het is niet de eerste keer dat Californië te maken krijgt met bosbranden.

Lees meer

Dit al gelezen?