© iStock

Die Ryanair-staking gaat pijn doen: 104 vluchten van en naar België afgelast

3 augustus 2018

Op tien augustus staken de Belgische Ryanair-piloten, dat kondigden ze vorige woensdag aan. Of dat veel impact zou hebben, was toen nog niet duidelijk maar nu weten we dat er maar liefst 104 vluchten niet zullen vertrekken van Zaventem of niet zullen kunnen landen. 

We kondigden het al eerder aan: de piloten van Ryanair gaan verder met de acties die al even doorgaan in Europa. Op tien augustus leggen de Belgische piloten het werk neer. Daarmee willen ze protest aantekenen tegen hun arbeidsomstandigheden. 't Gaat niet alleen om loon maar ook om werkuren en het feit dat er geen vakbond erkend wordt door de Ierse lowcostmaatschappij.

104 vluchten afgelast

Ryanair stuurde zelfs een mail naar de mensen wiens vlucht mogelijks geannuleerd werd, om hen te waarschuwen. RTBF weet dat er maar liefst 104 vluchten aan de grond blijven of niet kunnen landen op de Brusselse luchthaven. "Omdat de Belgische piloten op 10 augustus een staking afroepen, zijn we helaas verplicht om 104 met vertrekpunt of bestemming België te annuleren." Die dag heeft Ryanair 2.400 vluchten in Europa, het gaat dus maar om een fractie van het luchtverkeer. Ook wie vanop Charleroi vertrekt, kijkt best na of er geen mail van Ryanair in de bus zit.

Geen compensatie?

Heb jij een tripje met Ryanair gepland? De luchtvaartmaatschappij heeft z'n klanten al verzekerd dat ze hun vlucht terugbetaald zullen krijgen, als ze al niet gewoon op een ander vliegtuig worden gezet. Ook op 25 en 26 juli voerden de piloten van Ryanair al actie, toen probeerde Ryanair wel op alle mogelijke manieren om onder die compensatie uit te komen.

Lees meer

Dit al gelezen?