'Expeditie Robinson' komt binnenkort terug! Check hier de trailer!

3 augustus 2018

'Expeditie Robinson' is één van die programma's die VIER uit de kast heeft gehaald om er een revival van te maken en wij zijn daar niet rouwig om. De kandidaten zijn intussen naar de eilanden geweest en de winnaars hebben de eilandraad en de opdrachten overleefd ... binnenkort mogen wij het resultaat op VIER bekijken. 

Na De Mol en Peking Express is het eigenlijk logisch dat we nu ook Expeditie Robinson opnieuw op onze schermen mogen verwelkomen. De inschrijvingen liepen al snel vol, de crew vertrok naar twee onbewoonde eilanden en nu heeft VIER ook de eerste trailer gereleaset voor een nieuw seizoen.

Wie wordt Robinson?

Toegegeven, veel kunnen we daar niet uit afleiden, maar het concept achter Expeditie Robinson is bekend. Twee teams worden op twee eilanden gedropt, ze moeten daar zien te overleven. Aan de hand van opdrachten, tegen elkaar, maar ook tegen het andere team, kunnen er objecten en immuniteit worden behaald.

Die immuniteit kan je nodig hebben, want om de zoveel dagen is er een eilandraad. Dan stemt het team dat de groepschallenge verloor, één iemand naar huis. Het is een moeilijke afweging: stem je de geboren survivors naar huis, dan wordt het voor je team moeilijk om de opdrachten tot een goed einde te brengen en om te overleven. Maar hou je ze in de groep, dan worden zij misschien de winnaar. Het ziet er dus naar uit dat je, net zoals voor De Mol, een geboren tacticus moet zijn én tamelijk veel uithoudingsvermogen moet hebben.

Samenwerking met Nederland

Expeditie Robinson was één van de programma's die het toenmalige VT4 groot maakte. Zij maakten het programma enkele jaren in samenwerking met de Nederlandse zender Net5. In 2008 verhuisde het programma in België naar Kanaal 2, maar daar werd het in 2013 afgevoerd. Vijf jaar later is VIER klaar voor een revival.

Wanneer Expeditie Robinson precies wordt uitgezonden, is nog niet helemaal duidelijk.

Lees meer

Dit al gelezen?