Deze week nieuw op Netflix: Braziliaans voetbal, Spaanse drugs en een huwelijksreis naar de Caraïben tussen vader en dochter

4 augustus 2018

Het is en blijft ongemeen warm buiten. We hebben dus één tip: blijf binnen met Netflix, een waterijsje en een ventilator in de buurt en hap af en toe eens van een watermeloen. Ook deze week hebben we weer de meest boeiende nieuwe titels op Netflix verzameld en van een woordje uitleg voorzien.

Series

Voor alle fans van Narcos staat vanaf deze week Fariña / Cocaine Coast op Netflix. Het grote geld is altijd aanlokkelijk, ook voor een Spaanse visser die in de jaren 80 de kans krijgt om flink wat geld te verdienen als hij - komt ie - in zee gaat met drughandelaars uit Latijns-Amerika die hem willen gebruiken om de Europese markt te bereiken.

Deze reeks werd eerder al uitgezonden op de Spaanse zender Antena 3 en daar kon de reeks rekenen op enthousiaste reacties. Voor Netflix het signaal om de reeks - net zoals ze met bijvoorbeeld Beau Séjour of met Tabula Rasa deden - aan te kopen en internationaal aan te bieden. Met een IMDb-score van 8,3 mogen we best wel spreken van wat verwachtingen.
Verder op serievlak vooral een verderzetting deze week met Shooter S3E07, The 100 S5E11 en S5E12, de voorlaatste van het vijfde seizoen van The Originals.

Docu

Een interessante nieuwe documentaire op Netflix is Forever Chape, een docufilm over hoe de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense probeert zichzelf weer op te bouwen na een vliegtuigcrash in november 2016 waarbij maar liefst 71 doden vielen, waaronder bijna allemaal betrokkenen bij de Braziliaanse voetbalclub. Slechts drie van hun voetballers bleven nog over. Het feit dat het Chapecoense op zich al gelukt is om een nieuwe ploeg te bouwen is op zich al een staande ovatie waard. In deze documentaire zien we hoe ze dat gedaan hebben.
En voor de liefhebbers van true crime - en dat zijn er tegenwoordig nogal wat - is er nu het eerste seizoen van I Am A Killer. De titel vertelt het al: in deze documentairereeks van tien afleveringen vertellen ter dood veroordeelde moordenaars vanuit hun eigen perspectief over de moord(en) die ze pleegden. In elke aflevering staat een andere ter dood veroordeelde centraal. Sommigen hebben wroeging, anderen dan weer helemaal niet.

Film

Iemand die sinds The Good Place niets meer verkeerd kan doen bij ons, is Kristen Bell. Voeg er Seth Rogen aan toe en een interessante plot en we zijn officieel benieuwd naar Like Father, een nieuwe Netflix Original Film. Kristen speelt een New Yorkse workaholic die op haar trouwdag in de steek wordt gelaten door haar grote liefde. Ze besluit om haar huwelijksreis toch nog te ondernemen, maar dan wel met haar vader, die ze in geen jaren nog gezien heeft. En zo zit Rachel plots in de honeymoon suite op een cruiseschip richting de Caraïben met haar vader.

Nog eentje die niets bij ons verkeerd kan doen, is Greta Gerwig. Zij speelt de hoofdrol in Maggie's Plan (2015). Maggie heeft nog nooit langer dan zes maanden een relatie gehad en besluit dus maar een baby te krijgen op haar eentje. Maar dan wordt ze verliefd op John (Ethan Hawke), een academicus die getrouwd is. Voor John geen probleem, hij schakelt Maggie in een driehoeksverhouding in tussen zij en hem en zijn vrouw Georgette, een rol van Julianne Moore.
Wie het liever op een huiveren zet, kan terecht bij Don't Breathe (2016), een horrorfilm over drie jongeren die denken een gemakkelijk slachtoffer te hebben uitgekozen wanneer ze inbreken bij een rijke, maar blinde veteraan. En uiteraard loopt dat helemaal anders dan verwacht. Blijkt die veteraan toch niet over een buitengewoon ontwikkeld gehoor te beschikken en een uitstekende schutter te zijn. Wees muisstil tijdens Don't Breathe. En doodsbang.

En tot slot willen we nog wijzen op de toevoeging van de klassieker Touch Of Evil (1958) een film noir uit 1958 van Orson Welles en een film waarin hij ook zelf meespeelt. Het verhaal speelt zich in een tijdspanne van 24 uur af en draait rond de rivaliteit tussen twee agenten die speuren naar de dader van een bomaanslag: een corrupte en eentje met een hart voor gerechtigheid.

In 2014-2015 lijstte filmjournalist Erik Stockman van Humo zijn 100 favoriete films op. Deze Touch Of Evil landde daar op een mooie 36e plaats. Daar schreef hij: "Voor de plot moet u evenwel niet naar Touch Of Evil kijken, wel voor de broeierige mood, en voor de jazzy, bijna experimentele filmstijl."

Nog niet genoeg keuze? Bekijk dan onze regelmatig hernieuwde lijst met de 50 beste series op Netflix!

Lees meer

Dit al gelezen?