© GettyImages

Apple is als eerste Amerikaanse bedrijf ooit 1 biljoen dollar waard

2 augustus 2018

Apple is sinds vandaag een biljoen waard. Het is zo het allereerste Amerikaanse bedrijf dat zoveel waard is en het tweede in de geschiedenis dat deze kaap haalt.

Techbedrijf Apple heeft een nieuw record gebroken. Het is het eerste Amerikaanse bedrijf ooit dat 1 biljoen dollar (860 miljard euro) waard is. Iets wat geen enkel Amerikaans bedrijf het ooit voor kon doen. Het is goed nieuws voor het bedrijf dat eerder deze week ingehaald werd door Huawei als tweede bestverkopende smartphone-merk, na Samsung.

Biljoen

Apple is sinds vandaag een biljoen dollar waard. Het techbedrijf is het eerste Amerikaanse bedrijf dat hierin slaagt. Het flirte de hele dag met deze kaap, maar kan zich vanaf vandaag het eerste Amerikaanse bedrijf noemen dat meer dan een biljoen waard is.

Het bedrijf had een enorm goede dag op de beurs vandaag, waarbij het opende met 200 dollar (172 euro) per aandeel en op dit moment meer dan 207,05 dollar (178 euro) waard is per aandeel. Dit was het bedrag dat nodig was om de kaap van het biljoen te overschrijden.

PetroChina

Hoewel Apple zo het eerste Amerikaanse bedrijf is dat een biljoen waard is, is het niet het eerste bedrijf ter wereld dat daarin slaagt. Die eer is weggelegd voor het Chinese bedrijf PetroChina.

In 2007 trok PetroChina naar de beurs, waardoor de waarde van het bedrijf op slag vervierdubbelde en zo als eerste bedrijf ooit over het biljoen ging. Dit bedrag daalde echter al snel weer terug naar z'n oorspronkelijke waarde.

Lees meer

Dit al gelezen?