Klein wonder in Mexico: vliegtuig crasht vijf minuten na opstijgen maar alle 103 inzittenden overleven

1 augustus 2018

Vlucht AM2431 van Aeroméxico van Guadalupe Victoria International Airport naar Mexico-Stad is neergestort kort na het opstijgen. Aan boord van het toestel waren 103 mensen, maar er zijn geen doden gevallen. 85 mensen raakten gewond, van wie twee ernstig. 49 gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht.

De meeste inzittenden zouden het vliegtuig op eigen kracht hebben verlaten. Op beelden is te zien dat toestel vlam heeft gevat na de crash. Twee gewonden zijn in "kritieke maar stabiele toestand". Het gaat om de piloot en een passagier.

Een woordvoerder van de luchthaven Guadalupe Vicoria International wijt het ongeluk aan het slechte weer. Het regende, hagelde en er stond een sterke wind op het moment dat het vliegtuig vertrok. Het toestel, een Embraer 190, was 10 jaar oud.

Volgens lokale media zou het vliegtuig vijf minuten nadat het was opgestegen vanaf het vliegveld van Durango, zijn neergestort. Enkele passagiers zouden buiten het vliegtuig zijn gezien terwijl ze rennend op zoek waren naar hulp.

De gouverneur van Durango zegt dat getuigen hem vertelden dat er "een grote klap was en dat het vliegtuig plots zonder waarschuwing op de grond was".

Lees meer

Dit al gelezen?