© Politie Antwerpen / archiefbeeld

In Antwerpen is een vrouw aangevallen met bijtend zuur

31 juli 2018

Een vrouw is overgoten met een bijtend zuur op het Antwerpse Sint-Jansplein. De 40-jarige vrouw wachtte rond 12 uur ’s middags op de bus toen ze werd benaderd door een man. Waarschijnlijk gaat het om haar ex-vriend die het zuur gooide over haar gezicht en lichaam. De 40-jarige vrouw verkeert nu in levensgevaar.

De zwaargewonde vrouw vluchtte het plein op. Maar een verpleegster, die toevallig in de buurt werkt, heeft haar meteen de eerste zorgen toegediend in een nabijgelegen kapsalon. Nadien werd de vrouw afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze in levensgevaar verkeert.

Volgens de verpleegster zou het slachtoffer hebben verteld dat de dader een ex-vriend was van haar. Dat meldt HLN.be. De ex-vriend van het slachtoffer zou haar al enkele jaren stalken. Na het zuuraanval, vluchtte de man, maar ondertussen, in de loop van de namiddag, werd hij opgepakt. "Ik kan bevestigen dat een verdachte, de ex van het slachtoffer, opgepakt is door het snelleresponsteam', vertelt politiewoordvoerder Willem Migom aan De Standaard. "De man is gekend voor verschillende feiten, onder meer partnergeweld."

Onderzoek

De Antwerpse politie is het zuuraanval aan het onderzoeken aan de hand van camerabeelden en getuigenissen. De brandweer is ook ter plaatse om te onderzoeken met welke substantie de vrouw werd aangevallen. Mogelijk gaat het om een zwavelzuuraanval.

Lees meer

Dit al gelezen?