© epa

Neymar geeft toe dat hij overdreef met vallen op het WK en belooft het niet meer te doen

30 juli 2018

Neymar heeft voor het eerst toegegeven dat hij iets te veel heeft geacteerd op het WK voetbal eerder deze maand. De Braziliaanse superster kreeg veel kritiek omdat hij meermaals lag te krullen op de grond terwijl er vaak maar weinig aan de hand was. In een reclamespotje verontschuldigt Neymar zich daar nu voor.

"Een stud op mijn schenen, een trap in mijn rug, een stamp op mijn voet", begint het reclamespotje van Neymar voor Gillette waarin hij toegeeft soms iets te veel geacteerd te hebben op het WK in Rusland. "Je vindt misschien dat ik overdrijf en soms doe ik dat ook."

De superster van PSG en de Braziliaanse nationale ploeg raakte na een blessure maar juist op tijd fit voor dat wereldkampioenschap maar kon daar nooit zijn stempel drukken. De vijfvoudige wereldkampioen verloor uiteindelijk in de kwartfinale van Belgiƫ.

Schuldbekentenis van Neymar

Hoewel Neymar zich niet zoveel als verhoopt liet opmerken met goed voetbal haalde hij wel vaak de pers met andere zaken. Eerst viel vooral zijn kapsel op en later ging het meestal over hoe hij iedere wedstrijd wel eens zonder reden lag te rollen op het veld.

Vorige week was er van een schuldbekentenis bij Neymar nog geen sprake maar daar is nu dus eindelijk verandering in gekomen. In het filmpje van 90 seconden stelt de voetballer zich opmerkelijk open en kwetsbaar op.

"Er zit nog altijd een kind in mij"

Neymar vertelt eerlijk hoe hij probeert een beter mens te worden en leert om om te gaan met de ontgoochelingen die bij het voetbal horen. "Als ik mij gedraag als een klein kind is dat niet omdat ik verwend ben, maar omdat ik nog altijd niet heb geleerd hoe ik moet omgaan met mijn frustraties", zegt hij.

"Er zit nog altijd een kind in mij. Soms verblindt hij de wereld en soms irriteert hij iedereen", zegt de voice-over van de video. "Ik wil dat kind behouden, maar alleen diep vanbinnen en niet op het veld."

"Een nieuwe man"

Neymar eindigt zijn emotionele bekentenis met een belofte: "Je vindt misschien dat ik te veel ben gevallen, maar eigenlijk ben ik niet gevallen, ik ben ingestort. En dat doet meer pijn dan eender wie die op mijn enkel gaat staan", gaat hij verder.

"Ik heb tijd genomen om de kritiek te aanvaarden, in de spiegel te kijken en ben een nieuwe man geworden", belooft Neymar waarna er "Um novo homem todo dia (Iedere dag een nieuwe man)" verschijnt in beeld.

Bekijk hier de getuigenis van Neymar:

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Lees meer

Dit al gelezen?