YouTube brengt 'dark mode' uit voor Android en zo ziet het eruit

30 juli 2018

YouTube kondigde in maart aan dat ze hun 'dark mode' zouden uitbrengen voor iOS en Android. Voor iOS was die al even verkrijgbaar, maar nu kunnen ook Android-gebruikers van de donkere versie van YouTube gebruikmaken.

Sinds vorig jaar kunnen desktop-gebruikers YouTube in dark mode gebruiken en de functie bestaat nog maar pas voor iOS. Bij YouTube beweren ze dat het al één van hun meest populaire functies is.

De techwebsite 9to5Google meldt nu dat de Android-versie van dark mode sinds zaterdag beschikbaar is. Veel gebruikers werden al met een melding verwittigd. Je zou de functie op je smartphone kunnen aan- en afzetten bij de instellingen van YouTube. Wie geen fan is, kan dark mode ook gewoon verwijderen.

Amper voordelen

Wat is de dark mode precies? Als je de functie inschakelt, worden de achtergrond, de settings, de videospeler en zoekpagina's van je YouTube in een donkergrijze kleur gehuld. Als een filmpje lange tijd moet dalen, is dat een stuk minder storend, doordat alles al donker is. De kanalen hebben nog steeds kleurrijke balken. Veel voordelen heeft dark mode niet te bieden, maar hey: het ziet er wel supercool uit, toch?

Zo ziet de nieuwe dark mode eruit:

© youtube
© youtube

Lees meer

Dit al gelezen?