© epa

Tourwinnaar Geraint Thomas vergeet ploegmaats en vrouw tijdens geniale overwinningsspeech

29 juli 2018

De 105de Ronde van Frankrijk is gewonnen door Geraint Thomas. De renner van Team Sky verraste door de Nederlander Tom Dumoulin en zijn kopman en viervoudig winnaar Chris Froome te verslaan. Maar Thomas viel misschien wel het meest op met zijn overwinningsspeech op het podium in Parijs.

"Ik heb geen goede ervaring met speechen dus ik ga het kort houden", begon Geraint Thomas zijn overwinningsspeech na de laatste tourrit. Daarna begon de Welshman met het bedanken van zijn ploegmaats, al ging dat niet zo eenvoudig.

Thomas kon aanvankelijk maar drie van zijn zeven ploegmaats opsommen en vergat eerst zelfs Froome die naast hem stond. "Wie zit er nog meer in de ploeg?", vroeg de kersverse Tourwinnaar zich af. Uiteindelijk was het Tom Dumoulin, de tweede van deze Ronde van Frankrijk, die hem de laatste naam, Michał Kwiatkowski, moest influisteren.

"Oh my wife, I forgot ..."

Daarna ging Thomas door met het bedanken van de staf van Team Sky, zijn tegenstanders en het publiek tot hij ineens besefte dat hij zijn vrouw nog niet had bedankt. "Oh my wife, I forgot, my wife ... obviously a big thanks to Sara", herpakte hij zich snel.

Terwijl zijn vrouw stond te glunderen en het publiek Thomas toejuichte sloot de Tourwinnaar zijn speech af met de woorden "Vive le Tour!" en een stoere mic drop.

Kijk hier naar de speech van Tourwinnaar Geraint Thomas:

Lees meer

Dit al gelezen?