Nieuwe serie van 'The Lord of the Rings' op Amazon maakt schrijvers bekend

29 juli 2018

JD Payne en Patrick McKay zijn door Amazon aangesteld als schrijvers van de televisieserie van 'The Lord of the Rings'. Het talentvolle duo werkte eerder al samen aan onder andere 'Star Trek: Beyond'. Nu de scenaristen gekozen zijn, kan de productie van de reeks 'The Lord of the Rings' de volgende fase aanvatten.

In november vorig jaar maakte Amazon bekend dat het een televisieserie zal maken over The Lord of the Rings, de iconische boeken van J.R.R. Tolkien. Die aankondiging kreeg toen heel wat kritiek, onder andere van acteurs uit de films.

Amazon is echter vastberaden om zijn prestigieuze project tot een goed einde te brengen en plant maar liefst vijf seizoenen van The Lord of the Rings. Welk deel van de geschiedenis van Midden-Aarde precies het onderwerp zal zijn van de reeks is nog niet geweten.

JD Payne en Patrick McKay

Vijf seizoenen vullen met keuze uit enkele duizenden jaren folklore vereist heel veel werk en dus zal Amazon een writers room samenstellen om de scripts te schrijven. JD Payne en Patrick McKay zijn de hoofdscenaristen van dienst.

"De wereld van J.R.R. Tolkien is rijk en complex. We zijn heel blij dat we samen met Amazon die wereld opnieuw tot leven kunnen brengen. Het is het begin van het grootste avontuur uit ons leven", reageren de scriptschrijvers.

"Maken van de wereld"

Amazon werkt voor het maken van de serie samen met Tolkien Estate and Trust, HarperCollins en New Line Cinema, de afdeling van Warner Bros. die de films van The Lord of the Rings maakte. Met filmregisseur Peter Jackson worden nog gesprekken gevoerd, onder andere over het gebruik van zijn filmsets in Nieuw-Zeeland.

"We zijn heel enthousiast om te beginnen aan de volgende fase in het ontwikkelingsproces, namelijk het maken van de wereld waarin de serie zich zal afspelen", zegt Jennifer Salke, hoofd van Amazon Studios.

Lees meer

Dit al gelezen?