Milow krijgt GAS-boete van 350 euro omdat hij in zee ging met fans na optreden op strand

27 juli 2018

Milow trad woensdag op aan het Q-Beach House op het strand van Oostende. Na zijn concert rende hij met fans de zee in en daarvoor krijgt hij nu een GAS-boete van 350 euro.

Milow trad woensdagavond op voor Q-Music op het strand van Oostende. Tijdens zijn laatste song vroeg hij aan het publiek wie er zin had om mee in zee te gaan zwemmen. Hij rende met zijn kleren aan de zee in en heel wat fans volgden hem.

Op het strand stond ook de Oostendse politie. Milow en zijn fans werden niet tegengehouden. Na afloop kreeg Milow wel te horen dat hij een GAS-boete van 350 euro krijgt, net als Q-presentator Vincent Fierens.

Illegaal zonder redder

"Want dit is onverstandig gedrag", zegt Carlo Smits van de politie van Oostende aan de VRT. "Eigenlijk heeft Milow opgeroepen om iets illegaals te doen. Zwemmen in zee mag niet als er geen redders meer staan."

"Vorige week zijn nog verschillende mensen verdronken die waren gaan zwemmen in onbewaakte zones. Dus heeft Milow niet zo'n verstandig voorbeeld gesteld! Daarom krijgt hij nu een GAS-boete, dat is een principiƫle kwestie."

Lees meer

Dit al gelezen?