Netflix voegt populaire personages uit series aan je profiel toe

25 juli 2018

Je beseft het misschien niet, maar je hebt een profiel op Netflix. En je kan als foto tussen verschillende figuren kiezen. Misschien moet je binnenkort eens gaan kijken, want er komen ook personages uit Netflix-series die je als profielfoto kunt instellen. Zeker wanneer je Netflix met meerdere mensen deelt, is zo'n profiel wel leuk.

Netflix heeft altijd de mogelijkheid aangeboden om een account met anderen te delen. In dat geval moet je dus een profiel aanmaken, zodat je je eigen lijsten kunt beheren. Nu zal daar nog een weinig aantrekkelijke figuur naast staan, maar daar wil Netflix verandering in brengen. Ben je bijvoorbeeld fan van Stranger Things, dan kan je een personage zoals Steve kiezen om als foto boven je naam te zetten. Het gaat om personages uit Netflix Originals.

Voorts hebben ook de huidige icoontjes een make-over gekregen. Fans mochten zelf kiezen welke iconen hun favorieten zijn. Maar al bij al is er hier toch niet veel veranderd.

© Netflix

Netflix-gezichten

Dan zullen de personages veel populairder worden, vermoeden we. "We weten dat series en films op Netflix meer zijn dan dingen om de tijd mee door te brengen", stelt Netflix in een blog. "De verhalen - en de personages erin - zijn onze helden, frenemies, soul mates en alles daartussen. We zijn blij om je een manier te geven waarop je jezelf als fan kunt uiten en nog meer verbonden kunt geraken met Netflix."

Om je op gang te helpen heeft Netflix een overzicht gemaakt van welk personage je moet kiezen op basis van hoe je jezelf voelt. Dus doe de test alvast: ben jij Eleven? Crazy Eyes? Of misschien Kimmy Schmidt?

© Netflix

De nieuwe feature wordt de komende weken uitgerold. Hou je profiel dus in de gaten!

Lees meer

Dit al gelezen?