© iStock

Er is een nieuwe ster op Instagram, en het is een groente

22 juli 2018

Een groente doet het de laatste tijd goed op Instagram, en vooral in de Verenigde Staten. Een groente die scoort op pizza, in een beignet en zelfs bij steak. De bloemkool! Dit is waarom bloemkolen zoveel succes hebben.

De bloemkool is niet meteen de populairste groente, zou je denken. Een groente die we kopen voor ons geweten, maar die gemakkelijk in de koelkast blijft liggen tot we ze uiteindelijk eens opeten. En dan is er nog de manier waarop we bloemkool bereiden. De meeste mensen koken ze gewoon in water, wat is daar nu spannend aan?

Maar nu is de groente dus aan een opmars bezig, aangezien we gezond willen eten, een trend die zich zeker in de VS aan het doorzetten is. En bloemkolen hebben veel voordelen. Ten eerste bestaat een bloemkool voor 85 procent uit water en tellen ze maar 25 calorieën per 100 gram. Ten tweede bevat de groente geen lipiden en proteïnen, maar is ze rijk aan vitaminen en mineralen. Er zitten ook talrijke antioxidanten in. Maar het is ook echt een groente met veel mogelijkheden.

Vooral in New York zijn heel wat koks geïnteresseerd in bloemkolen, en ze proberen de groente zelfs te gebruiken om vlees te vervangen.

Hier zie je een aantal ideeën op Instagram:

Gekarameliseerd met pijnboompitten en uien

Geplet voor een toast

Op pizza

Een bloemkoolburger

In de plaats van vlees of rijst

Smakelijk!

Lees meer

Dit al gelezen?