© GoFundMe

Na de opblaasbare Baby Trump is hier de gigantische Trump Chicken

22 juli 2018

Tijdens het bezoek van Donald Trump aan Londen werd vorige week een opblaasbare 'Baby Trump' de lucht in gelaten. In Amerika zien ze het nog grootser, want daar wordt vandaag een enorme versie van Trump als kip gekleed in gevangenisplunje rondgevaren.

De ballon zal een traject langs San Francisco afleggen. Nieuw is de creatie niet, want ze mocht vorig jaar al eens meedoen aan een parade. En in februari werd de kip zelfs in de buurt van het Witte Huis gesignaleerd. Onlangs maakte de ballon nog een reisje rond Alcatraz. Er is echter geld nodig om de kip in actie te zien, dus halen de bedenkers de nodige dollars op via een inzamelactie op het internet. Als ze 4.000 dollar bij elkaar krijgen, kan Trump Chicken weer opstijgen.

"Terwijl hij voorbij vaart, mag je alles zeggen tegen President Chicken", zeggen de bedenkers. "Je mag hem bespotten en uitschelden zoals je dat nog nooit gedaan hebt." Ze roepen voorts op om vrienden mee te brengen, banners te maken, kostuums te dragen en te dansen.

Baby Trump

Het is een trend aan het worden om opblaasbare versies van Trump te lanceren wanneer die in de buurt is. Zo vloog er vorige week nog een Baby Trump-ballon boven het Britse parlement in Londen. Trump heeft nadien overigens gezegd dat hij zich niet welkom voelde en dat het hem ontmoedigt om Londen nog eens te bezoeken. Opdracht volbracht dus voor de zowat 250.000 Britten die op straat kwamen.

Lees meer

Dit al gelezen?