© Twitter McQueen Gin

Aldi brengt gin op de markt die van kleur kan veranderen!

21 juli 2018

Gin is zo populair geworden dat ze in alle smaken en kleuren bestaan, maar Aldi komt nu wel met een heel leuke gin op de markt. Hun limited edition 'Forest Fruits Colour Changing Gin' doet exact wat de naam doet vermoeden: hij verandert van kleur! Magie? Niet echt.

Wanneer je de 'Forest Fruits Colour Changing Gin' in je glas giet, zal die een blauwe kleur hebben. Doe je er echter een tonic of een botanical bij, verandert je drankje van kleur: het blauwe wordt roze. Je vraagt je natuurlijk meteen af hoe dat kan, maar het is redelijk simpel.

"Breng wat theater naar je gin"

De gin wordt gemaakt met de blauwe bloemblaadjes van de Asian butterfly-bloem, bij ons beter bekend als de kittelbloem. Die bloemblaadjes zijn prachtig blauw, maar veranderen van kleur wanneer de zuurtegraad wijzigt. Als je dus iets bij je blauwe gin doet, verandert die zuurtegraad en dus ook de kleur.

"Onze nieuwe artisanale gin is zo niet alleen heel lekker, maar het brengt ook een beetje theater naar je gin", stelt Dale McQueen, de medeoprichter van het ginmerk McQueen Gin, aan Independent. "Voeg eerst een paar druppels limoen toe en kijk naar de kleur van de gin, voeg dan je tonic toe en het zal opnieuw veranderen." Of je een felroze of net eerder een vage, donkerroze gin hebt, hangt er dus van af wat je aan je gin toevoegt.

Schotland

Voor Belgische gin-tonic fans is er echter minder goed nieuws. De van kleur veranderende gin zal enkel in Schotland in de Aldi-rekken liggen. Daar betaal je 19,99 pond voor een fles van 50cl (iets meer dan 23 euro). Door de nu al beperkte oplage lijkt het erop dat Aldi dat aanbod niet naar onze regio zal overbrengen. Wil je toch genieten van het magische drankje, dan boek je best nu al een reisje naar Schotland!

Lees meer

Dit al gelezen?