© Instagram @thorgan10

Doelpuntenmaker Eden Hazard beloont zichzelf met een wel heel toepasselijke lekkernij

14 juli 2018

Kapitein Eden Hazard was weer een van de smaakmakers in de kleine finale tegen Engeland. Hij maakte zelf de beslissende tweede goal en leidde België zo naar de historische derde plaats op het WK. Hij had dus wel een beloning verdiend. En dus trakteerde hij zichzelf na de wedstrijd op ... een hamburger.

Eden Hazard heeft er een fantastisch toernooi opzitten. Hij was bij wijlen niet te stoppen en trapte de Belgen ook naar de beslissende 2-0 voorsprong in de kleine finale tegen de Engelsen deze namiddag. Voor de kleine aanvaller was het al zijn derde doelpunt op het WK, na er eerder al twee gescoord te hebben tegen Tunesië. Van zoveel hard werk krijg je natuurlijk honger. En Eden Hazard zou Eden Hazard niet zijn, mocht hij zijn knalprestatie dan niet belonen met ... een hamburger.

Zijn broer Thorgan postte na de wedstrijd meteen een beeld van zijn broer die een hamburger aan het verorberen is:

"Never change a winning team", schrijft de jongere Hazard bij zijn foto op Instagram. "Eden Hazard en z'n hamburger #lovestory".

Koning Filip

Het is natuurlijk niet toevallig dat Hazard teruggrijpt naar een hamburger. Onder voormalig bondscoach Georges Leekens zorgde Hazard enkele jaren geleden nog voor opschudding door na een wissel een hamburger te eten op de bank, terwijl de wedstrijd nog bezig was.

Ook wanneer koning Filip de Belgische ploeg geluk kwam toewensen voor hun afreis naar Rusland, verwees hij naar Hazard z'n lust voor hamburgers. "Niet te veel hamburgers eten", zei koning Filip tot groot jolijt van de andere spelers toen tegen onze kapitein.

"Neen, de hamburger is op zich wel belangrijk na de wedstrijd", reageerde Hazard met de glimlach. "Je moet er alleen niet te veel van eten, maar één kan geen kwaad."

Wel Hazard, prop je vandaag maar eens vol, want je hebt het verdiend!

Lees meer

Dit al gelezen?