Donald Glover kiest voluit voor de zomer in zijn twee nieuwe singles als Childish Gambino

12 juli 2018

Door This Is America zijn nu wereldwijd eindelijk alle ogen op Donald Glover gericht. Later dit jaar brengt hij nog een laatste keer een album uit als Childish Gambino en trekt hij nog een laatste keer op tournee. Een Belgische datum voor die tournee is er (voorlopig) niet, de twee nieuwe nummers die Childish Gambino de wereld in heeft gestuurd kunnen we gelukkig wel beluisteren.

De seizoensmeter van Donald Glover staat alvast juist, want de twee singles ademen zomer. Summertime Magic en Feels Like Summer zijn de titels en zijn samen gebundeld als het "Summertime Pack". Deze keer geen harde sociale kritiek, maar popmuziek die zon, zee strand en vakantieliefde ademt.

Voor beide nummers heeft Childish Gambino samengewerkt met Ludwig Goransson, de man die ook mee schreef en produceerde aan This Is America. Summertime Magic is de eerste officieel vooruitgeschoven single naar het album toe.

Dit weekend speelt Childish Gambino op BILBAO festival in Spanje en in Glastonbury Park in Londen. Daarna is het wachten tot begin september wanneer hij een lange tournee start doorheen de Verenigde Staten. Vervolgens trekt hij nog naar Canada en Nieuw-Zeeland. In Europa staan er momenteel slechts twee shows gepland, eentje in Parijs (30 oktober) en eentje in Londen (4 november). En ja, die zijn hopeloos uitverkocht.

Lees meer

Dit al gelezen?