© epa

Was het echt de laatste kans voor de gouden generatie Rode Duivels?

11 juli 2018

Hebben we gisterenavond de ultieme kans verspeeld om de finale van een WK of EK te halen? De consensus is dat de gouden generatie Rode Duivels te oud zal zijn om volgende keren nog impact te maken. Maar, Jan Vertonghen ziet dat helemaal niet zo. "Ik heb het gevoel dat deze groep spelers nog twee toernooien kan meedoen voor de eindzege", zegt hij.

"Het was heel stil in de kleedkamer. De trainer heeft ons gezegd dat we trots mogen zijn en daar heeft hij gelijk in", volgens de 31-jarige Vertonghen, die in 2014 met Belgiƫ al de kwartfinale van het WK verloor en in 2016 op het EK eveneens in de kwartfinales werd uitgeschakeld.

"De ontgoocheling overheerst. We hebben het gevoel dat er meer in zat. Het is jammer dat we op deze manier moeten verliezen. Je verliest liever van een beter elftal. Frankrijk stond verdedigend goed en gaf heel weinig kansen weg."

Nog twee keer?

"Maar met deze generatie moeten we nog twee toernooien top kunnen zijn. Sommige jongens worden dan wel dertig, maar anderen zijn pas net twintig. Ik heb het gevoel dat deze groep spelers nog twee toernooien kan meedoen voor de eindzege."

Over vier jaar is Kompany 36 jaar, Fellaini, Mertens en Vertonghen 35 jaar, Witsel, Alderweireld en Chadli 33 jaar. Bovendien zijn ook De Bruyne en Hazard dan de dertig gepasseerd en hebben mogelijk hun beste jaren achter zich.

Lees meer

Dit al gelezen?