© istock

Cheer up, hier is het goede nieuws: de zon is terug en het wordt weer lekker warm de volgende dagen (en weken)

11 juli 2018

Gisteren was de somberste dag in lange tijd - en we hebben het dan wel degelijk over het weer. Op veel plaatsen in het land was het nog flink bewolkt en er viel wat regen. Maar vandaag luidt de terugkeer van het zomerweer in. En die zomer gaat niet meteen weg. De rest van juli wordt warm en er valt amper regen.

In de meeste delen van ons land komt de zon vandaag weer terug. Alleen in het oosten kan hier en daar nog een bui vallen. De temperaturen komen nog niet boven de 24 graden uit. Morgen en vrijdag stijgt de temperatuur weer een paar graden, al kan het hier en daar vrij bewolkt blijven. In het weekend komt het tropisch zomerweer terug. Zondag en maandag gaan we plaatselijk over de 30 graden.

Morgen

Donderdagochtend is er eerst kans op lage wolken, vooral dan over het westen en in de Ardennen. Daarna wordt het vrij zonnig met in de loop van de dag wat stapelwolken waaruit in het uiterste zuiden een enkele bui kan vallen. In het noordwesten verwachten we weinig wolken. Maxima van 19 graden aan zee, 22 tot 24 graden in de Ardennen en van 25 tot 27 graden elders.

Vrijdag en zaterdag

Vrijdag en zaterdag wordt het vaak zonnig met in de namiddag enkele onschuldige stapelwolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog. We verwachten maxima van 23 tot 27 graden bij een zwakke tot soms matige noordenwind. Aan de kust is het minder warm onder invloed van een zeebries.

Naar de 30 graden

Zondag en maandag duurt het zomerweer voort met maxima in het centrum van 28 tot 30 graden. Ook aan zee halen we dan 25 of 26 graden. Vanaf midden volgende week gaat zeelucht uit het westen tot het zuidwesten het weer bepalen. We krijgen meer wolken, maar de hoeveelheid zou eerder beperkt blijven. Het blijft wel warm met maxima tussen 25 en 28 graden in het centrum van het land.

De rest van juli?

De weermodellen die verder kijken zien allemaal een warme maand juli voor onze contreien daarna. Temperatuurdips zoals we gisteren meemaakten, zitten er niet meer in. Helemaal droog zal het niet blijven, maar echt meer dan plaatselijk een buitje zien ze niet.

Lees meer

Dit al gelezen?